Bli Partner till IK Tellus 2017

Kontakt: info@tellusbandy.se

Ladda ner IK Tellus marknadsbroschyr nedan

IK Tellus – Jordens lag

IK Tellus från Aspudden/Midsommarkransen bildades 11 april 1921 som Tellusborgs IF. Klubbnamnet ändrades till IK Tellus den 11 april 1923. Säsongen 2016/17 spelade vi för första gången i klubbens historia i bandyns högsta serie – elitserien. Alla experter trodde att vi skulle bli vinterns stora strykgäng som utan tvekan skulle komma sist. Men så blev det inte, vi spelade jämt med många av storlagen, bl.a. 2-2 mot Hammarby. Vi slog även nytt publikrekord på annandagen när vi tog emot Hammarby hemma på Zinken inför hela 6170 åskådare.

När grundserien var klar slutade vi på plats 13 av 14 lag och hade spelat ihop totalt 8 poäng vilket är mer än vad någon nykomling gjort i modern tid. Plats 13 innebar kval för att behålla platsen i elitserien. Vi vann kvalgruppen och därmed kvalificerade vi oss för säsong nummer två i elitserien. Tellus som förening tvingades ta stora steg under sitt första år i eliten, både sportsligt men också som förening, men det slutar inte här, resan fortsätter. Vår målsättning är att etablera oss i elitserien och på sikt bli ett slutspelslag.