Derbyförlust men bra insats

6418 personer på hade letat sig till Zinken på bandyns stora högtidsdag. Åskådarna bjöds på ett drama ända in i slutminuterna.

Hammarby vinner välförtjänt matchen men Tellus stod upp riktigt och gör en av sina bättre matcher på länge. Laget  visar att kvaliteten finns där samt det stora hjärtat som man kommit så långt med tidigare. Nu räckte det inte hela vägen men man var inte långt borta.
Markus Karlsson längst bak i målet storspelade hela matchen och gjorde flera fantastiska räddningar och höll Tellus kvar i matchen när Hammarby radade upp farligheter i den första halvleken.
Matchen var underhållande  och böljade fram och tillbaka. Det skapades en hel del framåt och gjordes många mål.
Hammarby inledde målskyttet redan i den tredje minuten på straff. Tellus svarade i matchminut 14 då Jonas Enander kvitterar. Samma målskytt gjorde även 1-2 en dryg minut senare. ”Rysslaget” Hammarbys kvittering kom genom nyförvärvet Alan Dzhusoev. Innan första halvlek var slut gjorde HIF 3-2 och lagen gick in till vila.

Tellus börjar andra halvlek riktigt bra, kvitterar till 3-3(Tobias Björklund), tar ledningen till 3-4(Stig Fischer) innan 10 min av den andra halvleken är spelad.
Tyvärr replikerade Hammarby omgående och gjorde två snabba mål och var åter i ledning(5-4).

Tellus var med ända till 90:e minuten då 6-4 målet kom och matchen avgjordes. Hammarby han även med ett sjunde mål innan team Hallkvist blåste av matchen

Domarteamet gör en stabil insats även om nivån är lite ojämn stundtals. Den enda plumpen är väl att #40 i Hammarby bara får en tia efter överfallet på Tellus #10 som blir liggandes kvar på isen. Detta sker när bollen inte ens är i närheten, precis framför ögonen på linjedomare Björkman. Det är dock han som tar utvisningen, men att det inte blir rött kort är mycket underligt.

Riktigt kul med storpublik i Stockholm, hoppas detta håller i sig nu med intresset för bandyn, denna sport förtjänar mer uppmärksamhet.

Vi summerar en bra match av Tellus, väldisponerat av Nyström & Co. som verkar ha satt laget/positionerna nu. Känns mkt stabilt och intressant både defensivt och offensivt igen och vi lämnar nu snart en tung period av många matcher och matcher mot riktigt bra lag (2 X Bajen, 2 X Edsbyn, 2 X Sandviken).

Nu laddar vi för SAIK hemma ikväll och sedan Tillberga borta den 30:e.