Avgörande match

Det är en mycket viktig match som spelas under fredagskvällen på Zinken. Två lag som båda jagar avslut på säsongen genom att hamna i ingenmansland och undvika kvalspel. Det är favör för Tellus som ligger 4 poäng före Motala just nu men vid Motalavinst samtidigt som Sirius tar poäng mot ett redan klart Bollnäs som känns fullt möjligt så kommer sista omgången att vara helt avgörande. Då har Tellus bortamatch mot Sirius och den situationen vill man helst undvika.

Tellus som under sina två elitseriesäsonger fortfarande inte vunnit på Zinken. Man har flera kryss och segrade i kvalet ifjol men under elitseriens seriespel och två år så har man ännu inte spräckt denna trista nolla. Nu är det dags att göra så!

För motståndet står Motala, nykomlingen som gjort det riktigt bra och blivit bättre och bättre under serien. Ett hårt jobbande lag med många fartspelare och ett bra skytte. Tror det blev 4 hörnmål senast mot Broberg så där får Tellus se upp. Finns väl risk att de backar hem, kontrar och söker hörnor som ett av sina vapen. Motala bör vara ”boostat” av segern mot Broberg med 7-6 och avgörande på matchens sista skott.

Detta känns som en riktigt oviss match på förhand. Men Motala måste gå framåt och anfalla då de är tvungen att vinna matchen om de skall ha chansen kvar att undvika kval. Så att de parkerar bussen under 90 minuter kommer nog inte vara melodin för dem.

Även Tellus är ”boostat” efter en riktig urladdning i Kalix, en helgjuten laginsats och man var med direkt från avslag. Detta vill vi se ikväll också. Tellus besitter nog ett av seriens bästa hörnrus så det är ett bra motdrag mot Motala om man fortsätter med det. Sedan har vi en bra känsla när alla jobbar som vi gjorde i Kalix och tar sina roller, då skapar vi mkt framåt och vi har flera spelare som levererar när lägen dyker upp.

I matchspel har vi mött Motala tre gånger de sista två säsongerna och har ett klart övertag på dem där med 3-0.

Det lovas en 150-200 Motala bor till Zinken ikväll så det är dags att vi kraftsamlar och överröstar dem.

Nu tar vi minst en poäng ikväll och avslutar detta…..