MIkael Björk 20/21

Björk fortsätter som huvudtränare

Silly Season fortsätter på bästa möjliga sätt för IK Tellus då det nu står klart att interimtränare Mikael Björk är klar för en fortsättning som permanent huvudtränare. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Mikael Björk tog över som tillfällig tränarlösning i slutskedet av den gångna säsongen. Han har genom ett tydligt och rakt ledarskap bidragit till en positiv utveckling av spelet och lyckades därigenom kröna säsongen med en seger i avslutande hemmamatchen mot Bollnäs.

– Jag kände efter säsongen att jag verkligen ville fortsätta, jag behövde dock sätta mig och diskutera igenom detta med familjen, för att få ihop helheten. Det känns verkligen jättebra att vi nu fått alla pusselbitarna på plats. Så när jag fick frågan från Sportchef Patrik Järmens var det inga tveksamheter från min sida. Det ska bli jätteintressant att se vilka kliv vi kan ta när vi nu får en hel försäsong tillsammans, säger Mikael Björk.

– Micke kom in den sista månaden denna säsongen och gjorde det riktigt bra med stort engagemang och en tydlig struktur, för både laget och varje enskild individ. Det skall bli spännande att se vad laget kan åstadkomma med Micke på plats redan nu, säger Sportchef Patrik Järmens.

Förutom Mikael Björk så arbetar sportgruppen för fullt med att få klart med ytterligare personer till ledarstaben för att assistera Mikael. 

Vi tackar Mikael för den här säsongen och ser med förväntan fram emot nästa.

Hur truppbygget fortsätter kommer du kunna se både här på hemsidan och på vår facebooksida. Om du vill ta del av informationen innan alla andra rekommenderar vi dig att bli en Tellusvän.