Björklund inför SAIK hemma

"Gränsen går vid 9 dagar så vi har haft tur. Så en skön vila, och vi är inte ringrostiga."

SAIK har blandat och gett under säsongsupptakten. Vinster 7-6 mot Hammarby och 3-7 mot Frillesås. Kryss 7-7 mot Villa och 6-6 mot Bollnäs. Och nu senast var man i Gubbängen och fick blev helt utspelat av AIK i en 6-1-förlust. 28 mål framåt är just ett hyfsat frejdigt facit, men att det även är 28 bakåt är ingenting man skriver hem om.

Noterbart i förlustmatchen mot AIK är att lagkaptenen och spelmotorn Daniel Berlin saknades pga en knäskada. Enligt SAIKs hemsida är det för tidigt för att säga hur länge han blir borta, men att han med största sannolikhet missar dagens match och ett par matcher till. Det blir ett tungt avbräck för dem och vi hoppas att Daniel blir bättre snart. Men om han skulle få för sig att missa fler Tellusmatcher framöver har vi ingenting emot det.

Morgondagens match blir säsongens andra lagen emellan. På försäsongen var Tellus uppe i Sandviken och åkte dit på en uddamålsförlust. Dessförinnan var det ett tag sedan Tellus tog någon pinne av Stålmännen. Men hänt, det har det! I december 2018 var det ett måhända skakat SAIK som satt sig i bussen och åkte ner till Stockholm för att spela lördagsbandy på Zinkensdamm. Dagen innan tvingade den dåliga ekonomin SAIK att säga upp samtliga spelarkontrakt. Väl på Zinken skulle frustrationen hos Mossberg, Linus Pettersson, Daniel Berlin och Christoffer Edlund bara växa sig större. Det blev en snål tillställning som förblev mållös fram till minut 67 när Tobias Björklund tvålade dit 1-0. Samma Björklund spelade sedan fram till Fredrik Rubins 2-0-mål och gjorde ett par minuter senare 3-0-målet på egen hand. Därefter påbörjade de svartklädda en anstormning av sällan skådat slag. Och blåklädda Tellus såg ut att stå 11 man i eget straffområde för att hålla ledningen fram till slutsignalen. I målet storspelade Pete Pättiniemi, men blev ändå överlistad två gånger om. I minut 90 har Tellus ett 3-2-överläge och håller i ledningen med blotta förskräckelsen, tills Elias Engholm sätter in en tackling som förmodligen inte hade överlevt en VAR-granskning och Jesper Norrman kan sno åt sig bollen och köra in 4-2-målet. Det blev den första (och enda!) elitseriesegern på Zinkensdamm för Tellus innan flyttlasset gick till Gubbängen inför fjolårssäsongen.

Sedan dess har dock SAIK legat i och byggt om. Idag verkar man ha bättre koll på ekonomin och tränare Jocke Forslund har ett ungt och spännande lag till sitt förfogande. Förutom centralfiguren Berlin sticker halvorna Airisniemi och Bjerkegren och anfallaren Hannes Edlund ut.

Inför dagens match passade jag på att ställa ett par frågor till tvåmålsskytten från bragdmatchen 2018 – Tobias Björklund.

Du brukar ju säga att du är född på Jernvallen. Hur kom det sig att du blev SAIK:are som Bollnäsbo?

– Haha, har aldrig sagt att jag är född på Jernvallen. Det måste vara Hampus Krantz.

På försäsongen förlorade ni bara med uddamålet. Om du får vara efterklok, vad borde ni ha gjort annorlunda för vinna den matchen?

– Gjort 2 mål till. Nä, men SAIK på bortaplan är tufft, så jag vet inte om vi kunde ha gjort så mycket annorlunda. Satt några hörnor kanske.

8 dagar sedan Motala-matchen. Var går gränsen mellan skön vila och ringrostighet?

– Gränsen går vid 9 dagar så vi har haft tur. Så en skön vila, och vi är inte ringrostiga.

När ni slog SAIK på Zinken 2018 gjorde du två mål. Hur många gör du imorn?

– Det får vi se. Huvudsaken att nån gör mål och att vi vinner med 1-0.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.