Dags för Bollnäs


Då var det dags för match igen och för motståndet på fredagskvällen står Bollnäs på Sävstaås.

Det hör inte till vanligheterna längre att spela bortamatcher utomhus men så är fallet nu och ganska kyligt väder utlovas. Nu blir det i alla fall riktigt hård is…Ett Bollnäs som har gjort det bra efter sina förutsättningar. Man tappade en av världens bästa spelare till säsongen i Berlin och ersatte inte honom utifrån utan med egna ungdomar.
Generellt så har Bollnäs släppt fram många ungdomar denna säsong och de har gjort det bra. Men det blir lite upp och ner med så många nya och unga som kommer in och därför måste man säga att Bollnäs gör det bra och är nog ganska nöjda med sin position efter omständigheterna.


Sedan finns det ju spetskompetens och rutin kvar i laget med West, Spinnars, Mickelsson, Aaltonen, Helavuori, Nilsson m.fl. Finns några landskamper bakom dessa killar.
Sedan har de Per ”the artist” Hellmyrs som står lite i en klass för sig och har varit riktigt bra denna säsong, nästan lite ”magisk” vissa matcher. Han är hjärnan och motorn i Bollnäs. När Hellmyrs är på topp då hotar Bollnäs alla lag, så bra är han och denna säsong har han ofta varit så bra och varit skillnaden i matcherna då det varit tajt. Dessutom är nog Hellmyrs m.fl väldigt viktiga individer att ha i laget nu när så många ungdomar slussas in också, de får rätt skolning direkt.
 Så ett varningens finger för Hellmyrs på Sävstaås, han måste Tellus hålla ett extra öga på.Tellus reser i väg med en frisk trupp förutom Krigh som är borta resten av säsongen. 
Laget är nog ganska revanschsuget efter VSK matchen där man inte kom upp i nivå riktigt samtidigt som man mötte ett riktigt bra VSK på Zinken. Det i kombination att man kom från två bra insatser mot Vänersborg och Broberg som gav två stycken kryss. Energin fanns inte riktigt för en tredje ”skräll” på rad.


Som lag har Tellus tagit stora kliv denna säsongen med sitt egna spel och tålamod. Man skapar mycket framåt och gör klart fler mål än förra säsongen då det är fler som bidrar i det offensiva. 
Men mot just Bollnäs är det tålamod som kommer vara viktigt samt att ha koll på lyften på Mickelsson samt att inte åka på för många hörnor då Bollnäs har många bra skyttar från båda håll. Men Bollnäs är inte samma fartlag som t.ex Vetlanda och det brukar passa laget lite bättre har det visas sig.Nu håller vi tummarna för en helgjuten insats och ”rätt sida boll” så kommer vi nog vara med i fajten i morgon.