Cuphelg i Örebro

Lördag och söndag är det slutspel för laget i allsvenska supercupen

Nu börjar det äntligen bli dags för riktigt matchspel då finalspelet i supercupen går av stapeln i Örebro.
Lagen som kvalat in till detta via gruppspel mot de andra lagen i allsvenskan denna säsong är Nässjö, Gripen, Falun och Tellus.

För oss i Tellus innebär det semifinal under lördagskvällen mot Gripen och sedan final eller 3:e pris match på söndagen.
Ett Gripen som är en av favoriterna i allsvenskan i vinter med en bra trupp och en uttalad målsättning om att vara ett topplag.
Blir en bra värdemätare för Tellus att möta ett Gripen som ligger någon månad före rent träningsmässigt nu också med stor plan.

Tellus befinner sig i en uppbyggnadsprocess med många nya spelare och nya tränare med ny inrikting för utveckling och utmaningar. I år kommer vi förmodligen att vara ett mer spelförande lag som kräver mer av det offensiva spelet och det jobbar man på nu och ser denna cupen som riktigt bra träning inför serien. Men självklart är det ju tävling också i helgen och man vill spela så bra som möjligt och vinna. Det börjar sätta sig i väggarna redan.

Tyvärr har förutsättningarna denna försäsong varit tuffare än på många år för Tellus och i princip all träning har varit på rink med ”fantastiska tider”. Inför cupen genomfördes 1 träning denna veckan klockan 21.30 – 23.00.
Men så är läget i Stockholm och vi koncentrerar oss på vad vi kan påverka och gruppen känns sammansvetsad och sämre förutsättningar kan hjälpa processen att komma ihop som lag, så ser vi på det och lägger ingen mer energi på det. Isen kommer säkerligen att ligga ute på Zinken även denna vinter….

Inför cupen
Det har varit lite småskador i laget på försäsongen men många är tillbaka i träning nu och några kommer att vara med att prova i helgen igen.
De som fortfarande definitivt är borta där det inte finns något datum för comeback är Aksel Akblom och Filip Skoglund, samt frågetecken finns för Niclas Rönnqvist som skadade sig under veckan men i övrigt är alla spelare tillgängliga för spel igen vilken känns bra inför kommande seriestart som är huvudfokus för laget.

Nu ser vi fram mot en spännande helg i Örebro där vi hoppas laget börjar få till lite av de saker som de pratat om och skall prioriteras i vinter.

No Comments

Post A Comment