Dubbla vinster i Pojkallsvenskan

Allt som allt en målsnål helg, men med 4 bärgade poäng. Tellus ligger nu i ledning i Pojkallsvenskan

Det var en nervös och spänd premiär på lördagskvällen. Tellus mötte Villa Lidköpings P17 i Sparbanken Lidköping Arena. Första halvlek var dålig från Tellus sida, även om vi leder i halvlek med 1-2. Vår målvakt Ludvig Örengård visade prov på att vara supertät och genom hela matchen får han väldigt högt betyg.

Vår första halvlek förrycktes av för många utvisningar och när vår libero Alexander Hellqvist drar på sig sin 2:a utvisning fick vi disponera om laget för att inte riskera ett matchstraff på Alexander och avstängning i söndagens match mot IFK Vänersborg. Andra halvlek hade Tellus P17 kommit ur bussen och våra toppspelare Erik Mölsä, Oliwer Hedrum, Axel Sellin, Vilgot Müller och Oskar Lundqvist visade prov på fart och kombinationer. Vi fick också igång bolltempot, vilket blev nyckeln till att dyrka upp Villas försvar. Högt betyg till Theo Magnusson som var stabil som defensiv mittfältare. Även Sam Mercer fick utdelning för sin extrema snabbhet och åke helt enkelt iftån Villa vid några tillfällen. Resultatet var ändå viktigast i denna svåra bortamatch 1-4 (1-2).

Söndagen började med väckning kl. 6 och match kl. 8 mot mot ett IFK Vänersborg som blev helt utspelade mot Vetlanda BK på lördag.

Värnersborg spelade en destruktivt defensiv, våra killar tappade spelet och kom på efterkälken och vårt fina bolltempo från dagen innan var som bortblåst. Hela första halvlek fick vi jobba i uppförsbacke och frustrationen utvecklades till en mängd Tellus-utvisningar. Efter att i halvlek pratat igenom detta väldigt tydligt så kom vi ut som ett nytt lag på isen. Vänersborgs destruktiva defensiv gick sedan totalt överstyr med som mest 5 utvisade spelare samtidigt. Givetvis tog vi då chansen att kvittera och ta ledningen i matchen. Ett turskott några millimeter under ribban ställde en mycket bra Leo Bombas i mål och helt plötsligt var det match igen. Då visade återigen våra toppspelare kvalitet och såg till att stänga matchen. Jag vill passa på att ge ett extra beröm till Erik Mölsä som spelade mycket stabilt på sin halv i bägge matcherna. Killen är en dröm att ha i laget, tät på kanten, säker med bollen och en fantastisk skridskoåkare med extremt fina handleder och spelsinne. I mina ögon en framtida elitspelare. Resultat var viktigast i en dålig match 2-4 (1-0).

Allt som allt en målsnål helg, men med 4 bärgade poäng. Tellus ligger nu i ledning i Pojkallsvenskan, även om tabellen haltar och alla lag inte har kommit till spel än. Men bortavinster mot Villa och Vänerborg får ses som tydliga styrkebesked.

Nästa match spelas hemma på Gubbängen mot Falu BS lördag 13 november kl. 11:30.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.