Dyster helg för Telluslagen

"Det var ledigt där", sa han i halvtidsintervjun

Under fredag, lördag och söndag fick tre olika Telluslag bandyuppvisningar från tre av landets mest klassiska bandynästen. Hälsingarna från Edsbyns IF i Ovanåkers kommun tvålade dit herrlaget med 9-2 på fredagskvällen. Under första halvlek var det match och Marcus Magnusson satte en riktig pärla i vänstra krysset. “Det var ledigt där”, sa han i halvtidsintervjun. Så 2-1 i halvtid, men i andra halvlek var det ett annat Edsbyn som kom ut på isen. Då blev det åka av. I den första minuten satte de dit 3-1 och sedan slutade de aldrig att anfalla utan bombade på matchen igenom. Nu på onsdag klockan 19:00 kommer Västerås SK till Gubbängen för att spela elitseriebandy. Tills dess hoppas vi att grabbarna har slickat såren och är redo för match.

På lördagsmorgonen gick P17:s buss ner till det stora bandynästet i syd, och de obestridda härskarna inom ungdomsbandyn – Småländska Vetlanda BK. Det var en sargad trupp som åkte ner. Ett förkylningsvirus hade härjat och en del spelare saknades.

“Resultatet 8-3 (3-0) var kanske något mål för mycket. Tremålsskytten Vilgot Muller, som kämpade starkt matchen igenom, ska dock berömas för sin insats”, säger Per-Erik Österlund.

De gulsvarta blev helt enkelt för tuffa. På söndag har vi dock chans till revansch när returmötet i Pojkallsvenskan spelas hemma på Gubbängen klockan 19:20.

Till sist blev det så J19:s tur att prova lyckan. Galaxderby mot uppländska IK Sirius. Och den här helgen var det helt enkelt en sån helg. 1-9 (0-6) till gästande Sirius. Det blågula tröstmålet gjordes av Alexander Sundell på assist från Wilmo Andersson, men idag var det “för lite, för sent”. J19 har en tung säsongsinledning bakom sig utan några inspelade poäng i Juniorelitserien än så länge. Till veckan har man dock chans att spräcka kolumnnollan borta mot Västerås Bandy på onsdag och sedan hemma mot Vetlanda BK på söndag. Vi håller tummarna!

I veckan går även Tellus B (“Blue Psychos“) in i sitt seriespel. Det blir en tisdagsdrabbning mot borta mot GoIF KåreSollentunavallen klassiska division 3-tiden 21:00.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.