Tobbe het igen

En vinst och en förlust i helgen

Det blev en helg med ris och ros

Tellus – Boltic 7 – 2
Tellus inledde helgen strålande och kontrollerade och spelade ut Boltic på hemmaplan under lördagen.
Slutsiffrorna i denna toppmatch skrevs till 7-2.
En bra dag på jobbet och en helgjuten laginsats där defensiven återigen skördade framgångar och sista utpost Markus Karlsson var i det närmaste omutlig igen. Kul också att Filip Skoglund är på gång på allvar igen och gjorde 3 av målen från sin mittfältsposition.

Tellus – LAIK 3 – 4
På söndagen möttes ett LAIK som haft en strulig resa från Kalix efter sin bragd i snöovädret på lördagen då de visade att de är ett topplag och kom till Zinken med blodad tand.
Matchbilden blev tyvärr med Tellusögon sådan att LAIK kontrollerade händelseförloppet i princip över 90 minuter och vann mycket välförtjänt. Känslan var att de var klart mer taggade denna dag, högre tempo och gick mer för att vinna matchen. Över lag kändes Tellus lite lojt och tempofattigt. Tellus hade inga riktiga linjer i sitt spel och vände hellre hem med kontroll över bollen än att gå på offensiven. En lite sämre dag på jobbet helt klart, många felpassningar och spel på felvända spelare under stora delar av matchen och då är det svårt att komma till avslut. Men det förtar inte LAIK’s insats utan det är nog det bästa laget som gästat Zinken denna vinter och de har nu bra chans i toppstriden som ser än mer spännande ut efter dagen.
För Tellus del är det att analysera matchen och sedan glömma denna söndagen. Bra träningar nu i 2 veckor och börja fokusera på nästa hemmamatch mot Falun är det som gäller. Det kommer nya matcher framöver.