Filip Lydén klar för fortsättning

Den defensiva mittfältaren och försvararen Filip Lydén har ritat på en förlängning av sitt avtal och spelar vidare i Tellus även nästa säsong.

Kontraktet kommer även med ett optionsår (1+1). Filip, som gjorde sin andra säsong i Tellus efter övergången från Gripen Trollhättan BK, kommer att bära den blå dressen med nummer 93 på ryggen även framöver.

Filip är fostrad i Karlstad och Boltic. Utöver Gripen och Boltic har han även hunnit representera IFK Vänersborg samt Blåsut BK innan han kom till Tellus inför den allsvenska säsongen 2019/2020.

– Filip tillhör Tellus yngre garde som är på väg framåt och har en spännande utvecklingskurva framför sig. Han har hög potential och är oerhört seriös med sin bandy och träning, så alla förutsättningar finns för honom att ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss och etablera sig som en riktigt bra elitseriespelare. Endast 23 år ung så har han framtiden för sig samtidigt som vi naturligtvis hoppas och tror att Filip tar steg i sin utveckling redan till vintern. Alla förutsättningar finns för det och han passar in riktigt bra i gruppen. Vi ser Filip som en defensiv spelare i första hand, spelar fysiskt och rejält men klarar även av att göra sin “gubbe” och leverera bollar vidare, säger sportchef Patrik Järmens.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.