Hannegård uttagen i den preliminära VM-truppen

I januari 2022 ska det svenska P21-landslaget åka till Finland och spela VM. I den preliminära truppen finns 19-årige Tellusanfallaren Johan Hannegård.

Idag släpptes den preliminära truppen till P21-VM i Finland. Truppen består av spelare födda 2001 och 2002  och är extra stor i år.

– På grund av pandemin har vi inte kunnat se så många spelare som vi hade gjort i vanliga fall. Nu vill vi ta chansen att kunna scanna av alla, säger Pierre Roos, förbundskapten, till svenskbandy.se.

I september väntar ett läger där landslagsledningen hoppas få en bra blick av de uttagna spelarna och sedan banta den truppen för att medverka i ExTe CUPEN som spelas i Ljusdal i oktober. Om Hannegård kommer med i den slutgiliga truppen återstår att se, men värt att notera är att han tillhör det yngre gardet i sammanhanget eftersom han är född 2002 och även säsongen 2022/2023 kommer vara tillgänglig för uttag. Tellusspelare i landslaget är inte något vi är bortskämda med. Senast det hände var det Elias Engholm som blev uttagen i den U23-truppen som spelade Universaden i Ryssland 2019. Dessförinnan har bara Kimmo Kyllönnen representerat Finland och Martin Deacon Storbritannien samtidigt som de spelat i Tellus.

Hela truppen hittar du här.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.