IK Tellus genomför åtgärder för säkra evenemang

Den 29 september släpper regeringen restriktionerna gällande deltagartak som funnits vid offentliga evenemang. Detta innebär att vi till kommande säsong inte har några formella krav att genomföra begränsningar av publikintaget.

Föreningen ser fram emot att äntligen välkomna våra supportrar tillbaka till arenan, och till möjligheten att följa oss i vår nya hemmaborg, Gubbängens Bandyhall. Från föreningens sida så upplever vi dock det fortsatt viktigt att löpande utvärdera och analysera smittläget, och säkerställa att våra supportrar kan besöka våra evenemang på ett smittsäkert och tryggt sätt. Av denna anledning så har IK Tellus därför valt att till denna säsong genomföra egna restriktioner gällande publikkapacitet, detta för att säkerställa att det ska finnas gott om utrymme för våra besökare att vistas på hemmamatcherna.

– Även om vi precis som övriga idrottssverige är glada att publikrestriktionerna har hävts, så lever vi fortsatt med pandemin och dess följdeffekter. Skulle vi då med kort varsel fylla vår hemmaarena till maxkapacitet så ser vi en uppenbar risk att våra åskådare skulle känna olust till att besöka våra arrangemang säger Klubbchef Robin Grandin.

Publikkapacitet för Gubbängens Bandyhall är officiellt 1 800 åskådare, dock har arenan ännu aldrig nyttjats på allvar i skarpt läge. Med anledning av detta så har föreningen valt att inledningsvis sätta ett publiktak på 1 000 åskådare för kategori B-matcher, och 1 500 åskådare för kategori A-matcher (Derbymatcher).

Förutom egna publikrestriktioner så kommer föreningen fortsatt uppmana våra arenabesökare att sprita händerna vid entréerna. Möjligheten kommer fortsatt finnas att erhålla munskydd. Inget av detta är dock obligatoriskt.

– Vi kommer att utvärdera smittläget samt arenans funktionalitet fortlöpande, och kan komma att vidta ytterligare åtgärder om vi märker att behov finns till detta, säger ordförande Oscar Engberg.

Inom kort kommer mer information gällande våra kommande seriematcher. Förhoppningen nu är att vi tillsammans kan skapa en riktig publikfest i Gubbängens Bandyhall kommande säsong. Vi har saknat er!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.