Inför Rättvik borta

Tellus tar bussen till elitserienykomlingarna IFK Rättvik Bandy

Hej igen. Det har varit några tunga dagar i Tellusland och lite för tyst i våra kanaler. Tisdagens match blev en urladdning, och ingen vidare bra sådan. Skillnaden mot prestationen i Vetlanda-matchen var som natt och dag. Tellus kom aldrig in i matchen och lyckades aldrig nå i närheten av den kapacitet som finns. Men det känns skitdrygt att sitta och ursäkta sig med såna saker. Grejen är den att vi var sämre än Hammarby och därför förlorade vi matchen. Inga men. Inga om. Idag är en ny dag och nu försöker vi igen.

Tellus tar bussen till elitserienykomlingarna IFK Rättvik Bandy. Det är ett lag vi har sett mycket av på sistone och som vi har varit jämnt matchade med. De två försäsongsmatcherna slutade med identiska resultat, men med olika segrare. I Rättvik vann Rättvik med 6-4. I Stockholm vann Tellus med 6-4. Dessförinnan möttes lagen senast i allsvenskan 19/20. Då vann Tellus med 6-3 på hemmaplanen men fick bara med sig kryss efter 3-3 borta. Och den trenden går att hitta även längre tillbaka i tiden. I allsvenskan norra 15/16 tog Tellus poängen i Stockholm, medan Rättvik tog dem i Rättvik.

Inför matchen ikväll så är det två lag som fortfarande står kvar på 0 poäng som möts. Tellus får se upp med Rinat Shamsutov som har varit framme med assistklubban i de två tidigare mötena och är instrumental i Rättviks offensiv, både på hörnor och i öppet spel.

Exakt hur Björk väljer att formera kvällens lag och hur snacket har gått efter tisdagens match vet vi inte. Men hur vi fortsätter framåt visar sig ikväll. Om du inte är på plats så sänds givetvismatchen på Sportbladetplay.se

Heja Tellus!

Psst! Vi kör vidare med Pillis Hörna mot IFK Motala på tisdag. Gillar du både bandy OCH mat OCH dryck så är det nu tre saker som går att kombinera. Läs mer här -> [VIP] Pillis Hörna! IK Tellus – IFK Motala

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.