Inför Sirius på Studenternas

Då är det dags för match nummer två för Tellus del. För motståndet denna gång står IK Sirius.

Ett Sirius som haft stor spelaromsättning i truppen inför denna säsong och en ny tränare har också kommit in. Känslan med Sirius är att de vill jobba lite hårdare, ställa om lite snabbare och framförallt att bollen skall gå lite mer mellan varandra nu. De har tidigare varit ett lag som haft några spelare som höll mycket boll och kanske inte var så kvicka i åkning men skickliga i bollhållning.
I år kommer vi få se ett helt annorlunda Sirius då man inte har samma spelartyper längre samt en ny tränare som verkar ha en lite annan filosofi.

För Tellus del har det sedan Villa matchen slickats lite sår och kurerats skador samt även tränats på bra. Det är fortfarande dock några skador i truppen men de som åker till Uppsala är redo för uppgiften. Det kommer att bli en tuff match, det är båda lagen införstådda med och så här i början av serien vet man inte riktigt var alla står heller.

Så här tidigt på säsongen är det klar fördel Sirius med träningsmöjligheterna de har i hallen. Där har de kunnat fila på sina detaljer och mängdträning på större ytor naturligtvis.
Men som alltid, Tellus kommer inte vika ner sig och skall Sirius få fira en seger på hemmaplan så måste de nog göra en ganska bra match mot Tellus.

Vi tror att detta kommer att bli en mycket jämn drabbning mellan två lag som varit väldigt jämna de sista två säsongerna i varje möte.
Enligt Siriustränaren har Sirius mer ”spets” i laget än Tellus, det är väl lite upp till bevis för dem ikväll att visa upp det för hemmapubliken.