Ingen elva för Krantz

Det blev 10 säsonger i Tellus för Hampus Krantz. Några fler verkar det inte bli.

Han är den i dagens trupp som varit längst i laget. Från moderklubben Bollnäs GIF, via bandygymnasiet i Sandviken blev det kortare nedslag i IFK Motala, BK Derby och Katrineholm Bandy innan Hampus slutligen hittade till Tellus inför säsongen 2011/2012. Då var Tellus nykomlingar i allsvenskan och hade precis bestämt sig för att göra en satsning mot att ta sig upp i elitserien. På resans gång växte Hampus till en riktig trotjänare, viktig stöttepelare och starkt bidragande orsak till framgångarna. Han har en förmåga att se positivt på det mesta och hittar möjligheter i allt. En riktig pådrivare, alltid med ett glatt humör och en gigant på sin liberoposition.

Hampus kommer att vara saknad på planen men lika mycket på sidan om där han i omklädningsrummet betytt väldigt mycket med sitt sätt att vara, att ta hand om yngre spelare, att inkludera alla och hjälpa utvecklingen för laget.

Under årets försäsong blev han tvungen att rycka in och göra en sista match mot Hammarby. Men därefter satte han definitivt P för karriären i en artikel hos Bandypuls. Trots det nämndes han som Tellus viktigaste spelare när Daniel Andersson gick igenom trupperna inför årets elitserie. När Danne blev tillrättavisad av de andra panelmedlemmarna, som förkunnade att han hade slutat, vägrade han nämna någon annan spelare. Istället tyckte han att Krantz väl kunde lösa det där med jobbet och familjen på något sätt, eftersom han behövdes i Tellus. Men så verkar det tyvärr inte bli.

Rent fysiskt har 33-åringen många år kvar som spelare, men nu är det den civila karriären som ingenjör hos vår partner Svekon som kommer att prioriteras framöver med ny tjänst och mer ansvar.

Vi önskar Hampus ett stort lycka till i framtiden och tackar för dessa år du givit oss. Ett stort tomrum lämnas nu för andra att ta vid nu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.