Jere Korhonen inför Skärås Cup

På fredag kväll spelar Tellus sin första match i Skärås Cup när man ställs mot Stabæk Bandy.

Därefter följer två matcher på lördagen, först mot JPS och sedan mot TB Västerås. Om matcherna slutar i Tellus favör väntar sedan slutspelsmatcher på söndagen.

En som är sugen på chansen att få visa upp sig mer är vår nya, finska målvakt Jere Korhonen. Vi hörde av oss för att få veta mer om hur han trivs i sin nya stad, hur han tyckte att Bajen-matchen gick och vad vi kan vänta oss av finska JPS och Akilles i cupen.

Tellusbandy.se: Nu har du bott i Stockholm i nästan två månader. Hur trivs du?
Jere Korhonen: Det har varit härligt med en ny stad. Självklart är det mycket som är annorlunda jämfört med staden jag kommer ifrån, men det är härligt här i Stockholm eftersom det finns möjligheter och saker att göra.

TB: Ni tränat på stor is sedan början av augusti. Hur har träningen gått?
JK: Träningen går jättebra. Det känns härligt att få spela på fullstor is såhär tidigt på säsongen. Träningen har känts bra och det har varit enkelt att komma in i laget, tack vare lagkamraterna.

TB: Tellus har spelat tre matcher än så länge. Två förluster och en vinst. Hur går snacket i laget? Är ni nöjda med spelet eller tycker ni att det borde ha blivit fler vinster?
JK: Jag tror att vi har varit ganska nöjda med resultaten. Jag tycker att vårt försvar har fungerat bra och vi har visat att vi kan spela fysiskt.

TB: Mot Rättvik stod du på läktaren på grund av sjukdom. Men mot Hammarby spelade du. Hur tycker du att det gick?
JK: Det var riktigt roligt att få spela igen, men jag var ganska nervös innan matchen. Det var dock inte så mycket för mig att göra, men jag tycker att det gick bra. En dag på jobbet.

TB: Till helgen åker ni till Västerås för att delta i Skärås Cup. Vad är målsättningen där?
JK: Mina mål i cupen är att försöka göra mitt bästa i varje match och att hjälpa laget att vinna. Våra mål som lag tror jag främst är att utvecklas för varje match och att ha kul ute på isen.

TB: Ni kommer bland annat möta de finska mästarna Akilles och semifinalisterna JPS Jyväskylä. För oss som inte har jättebra koll på finsk bandy, vad kan vi förvänta oss av Akilles och JPS?
JK: JPS har ett ganska ungt lag, så jag tror att vi kan få se vågat spel och bra anfall. Akilles har ett mer rutinerat lag och brukar ha rätt mycket bollinnehav och fin speluppbyggnad. Och några farliga hörnskyttar. Sen har bägge lagen bra målvakter också.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.