Johannisson inför Motala hemma

Arvid Johannisson har glänst från liberopositionen i år. Mot Rättvik senast var en bidragande orsak till vinsten. Vi tog ett snack med honom inför Motala hemma.

Grattis till tvåpoängaren i fredags. Hur summerar du matchen?

– Tack så mycket! Riktigt skönt att få med sig 2 poäng! Jag tycker vi gör en bra defensiv insats i stort sett hela hela matchen och lägger ner ett hårt jobb. Det tycker jag är nyckeln till varför vi går segrande ur den striden och är samtidigt något vi ska bygga vidare på.

 

Ni har fått omformera backlinjen ett par gånger pga skador och sjukdomar. Hur tycker du att det har fungerat? Behöver ni bli bättre på något?

– Haha ja, vi har tvingats rotera ganska mycket, likt förra säsongen. Det är såklart inte optimalt men jag tycker att vi löst det på ett ganska bra sätt ändå. Vi har en tydlig idé om hur vi vill spela tillsammans och alla vet vad som förväntas av en när man spelar på en viss position.

 

Både Björk och Järmens har öst lovord över dina insatser som libero under säsongsupptakten. Vad är hemligheten bakom framgången?

– Det är såklart kul att höra! Förra året hade vi ju Hampus som är väldigt duktig. Men jag har spelat libero större delen av min karriär och känner mig därför trygg där även om jag spelat mycket back de senaste åren. Det tar också lite tid att acklimatisera sig i ett nytt lag, ny stad och nya rutiner med plugg osv. så nu är man inne i det på ett annat sätt, samtidigt som jag också fått större förtroende av Björken, vilket man växer av.

 

Motala har gått som tåget på slutet. Hur stoppar ni dem?

– Ja, de har gjort en imponerande start! De har spelat ett ganska lågt försvarsspel och kontrat, så vi behöver vara noggranna i våran bollhållning för att försöka luckra upp dem, och samtidigt minimera våra bolltapp, för då tvekar de inte på att kliva iväg. Annars förväntar vi oss en tuff match där den fysiska kampen kommer bli viktig.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.