Krigh inför Hammarby hemma

Nu börjar en ny epok.  Visst ska vi göra den blå?

Nu är det bara lite drygt 24 timmar kvar till avslag i årets första Stockholmsderby. Mot varandra ställs inte bara två lag som kommer från jobbiga uddamålsförluster i första omgången och med mycket att bevisa. Det handlar också om flera spelare och ledare som representerat bägge lagen. Fredrik Larsson återvänder i år till Tellus efter att ha spenderat tre år i Hammarby. Den omvända resan gör Pontus Nordenfors och Jonas Lindqvist. Dessutom finns en rad andra spelare som spelat för bägge lagen – Felix Nyman, Aksel Örn Ekblom, Martin Deacon, Kasper Milerud och Johan Hannegård. Och då glömmer jag säkert någon också. Stockholmsbandyn är både stor och liten. Imorgon har den en ny skådeplats. Av de hundratals Stockholmsderbyn som spelats mellan Tellus och Hammarby har nästan allihopa gått utomhus. Nu börjar en ny epok. Inne på Gubbängen. Visst ska vi göra den blå?

Har du någon hälsning till Jonas Lindqvist och Pontus Nordenfors som återvänder till Gubbängen på tisdag, fast i fel färger?
– Se upp! Jonas får väl främst se upp med Hillman på bänken, han kan ju brinna till. Pontus får se upp ute på planen, vi har bra koll på honom och han en en bra spelare om han får lite yta så det kommer vi inte ge honom!

Varför blir det roligt att gå och se bandy på tisdag?
– För att det är första Stockholmsderbyt med publik sedan pandemin bröt ut och det är två lag som kommer med två uddamålsförluster i ryggen, så nog kommer båda vara jäkligt sugna på att vinna.

Hur ska ni göra för att vinna mot Hammarby på tisdag?
– Vi ska fortsätta på samma spår som mot Vetlanda i fredags men vara tuffare i försvarsspelet, vara lite mer noggranna i passningsspelet och våga mer offensivt. Gör vi det så vinner vi!

Kom ihåg att vara på plats i tid imorgon! På grund av begränsat insläpp är det hög risk för köbildning – och slutsålda biljetter – så kör inga turer i onödan. Förboka din biljett först. Vi har fortfarande ett par lediga platser i VIP:en, om du vill sitta varmt och dricka starkt.  Ses imorgon.

Heja Tellus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.