Kryss i Vänersborg

Det blev delade poäng i bortamötet med Vänersborg, kanske rättvist men kändes som om Tellus hade rätt bra grepp om matchen och hade ledningen med 4-2 när matchuret närmade sig 80 minuter. Men på 2 minuter vändes matchen till oavgjort som sedan höll sig till slutsignalen.


Noterbart är att två av Vänersborgs mål gjordes på straffar och båda dessa var mycket tveksamma och framförallt den första såg nog ingen på planen då det blev vilda protester och även kommentatorerna hade svårt att förstå domslutet. Olyckligt helt enkelt….om nu inte domaren såg något som alla andra inte såg….Vår junior Elias Engholm gör 3 mål och fortsätter leverera tillsammans med våra andra anfallare denna säsongen, ett klart lyft i år där målen kommer i jämn ström och av olika anfallare, starkt och kul.Lite smolk i bägaren att Tobias Björklund klev av redan i början av första halvlek med en skada. Förhoppningsvis är han tillbaka snart.Idag var det en helgjuten laginsats igen. Det var mycket svårt för Vänersborg att ta sig fram till avslut. Tellus var kompakta utan att sjunka för lågt utan man var upp och hotade och sedan följde hela laget med hem.
Samt hörnruset är nu riktigt bra igen. #13 Mattias Karlsson i Tellus är nog den spelare i elitserien som tar mest hörnor på sig, finns en anledning att Robert Tennisberg som kommentator på annandagen utsåg honom till elitseriens bästa rusare. Otroligt viktigt moment då Tellus har ganska många hörnor mot sig varje match. Även Hampus Krantz har många ”räddningar” denna säsong och snittar nog liknande antal blåmärken/match som Mattias.


Det som också var intressant idag var att Tellus är så ”kalla” när man har bollen och bygger upp spel, ingen panik alls utan man ägde stora delar av matchen och bollinnehavet var nog i favör för Tellus i första halvlek. Man visar att man är riktigt bra bandyspelare.


Kommentatorn sade det på ett bra sätt: ”Tellus är kanske inte det namnkunnigaste laget, men spelar man ihop som idag är man ett riktigt bra och svårslaget lag”. 

Bara att instämma och vi tar med oss det inför onsdagens hemmamatch mot Broberg.
Tellus målskyttar:

Elias Engholm 3

Aksel Ekblom 1