Lägesrapport från kapten Krigh

Nu inför sommaren kollar vi av läget med vår kapten gällande hans tidigare skada och läget i truppen.

Hej Martin, hur är läget?
– Just nu så är det riktigt bra. Håller just nu på att lösa dom sista bitarna inför lagets försenade avslutningsresa. Fantastiskt kul att planera aktiviteter med den här gruppen och det kommer nog bli en minnesvärd resa!

Till den ständiga frågan du får, hur är det med hälsenan och ser vi dig på isen till hösten?
– Hälsenan läker på bra och jag räknar absolut att vara med på is redan från augusti, även om det kanske inte blir fullt ut till en början.

Har det varit några ”setbacks” i din läkningsprocess och vad är det största bekymret med just din skada?
– Nej, processen har gått bra. Dock så har det absolut varit en mer komplicerad läkeprocess i och med hur skadan tillkom, sen var det inte optimalt att behöva vänta en vecka på operation heller tyvärr. Utöver det så är det fortfarande nervskadan som är lite oklar, jag har fortfarande problem med känsel och ”ilande” i benet och foten.

Du är ju med och tränar det du kan, hur har det känts?
– Jag har kunnat fokusera på min egen träning ända sedan skadan skedde egentligen men nu har jag kunnat börja trappa upp ganska mycket i form av styrke- och konditionsträning. Det har gått ganska fort under maj månad och känns väldigt bra att kunna köra på ordentligt igen.

Hur är stämningen i truppen, känns som lagmoralen är än starkare nu bland grabbarna. Är det möjligt?
– Lagmoralen har alltid varit vår styrka och det kommer mycket från att vi kör väldigt hårt träning ihop och alltid stöttar/ peppar varandra. Det bygger mycket fysik, karaktär och lagmoral tror jag! Många spelare som kommit in nya till laget dom senaste åren har fått erfara hur pass hårt vi kört men också nämnt att det är en riktigt härlig känsla när alla är så positiv och hjälper varandra hela tiden! Ett riktigt härligt go!

Ni tränar lite annorlunda denna säsong tillsammans med P3_athletics.
Vad är den stora skillnaden i upplägget och hur har det tagits emot?
– Jag kör inte samma upplägg som resten av laget men är ju med på varje träning. Vi har alltid haft ett bra upplägg där det är väldigt mycket fokus på att träna rätt och mäta resultat, det sporrar mig otroligt mycket. I år så har P3_athletics tagit det steget längre och anpassat träningen ännu mer till sporten men också på individnivå. Vi mäter egentligen allting vi gör och får nog ut väldigt mycket mer effekt av vår träning än vad en del andra föreningar får. Kortfattat så ligger vi ännu mer i framkant nu 🙂

Enligt uppgift kör ni i år en riktigt tuff fysträning och nästan lite ångest hos vissa. Stämmer det att vissa pass har varit riktigt hårda men effektiva och en tydligt uppväxling mot tidigare år i sättet ni tränar som redan var modernt och tufft?
– Haha, vi körde en hel del tester när vi drog igång och dom första testerna såg riktigt härliga ut. Det stod papperskorgar bredvid dom som satt på cyklarna och några var nog in i den berömda väggen och vände en sväng! Träningen har helt klart växlats upp ytterligare och med det så fortsätter vi att lägga en fantastiskt bra grund för kommande säsong. Som sagt så ligger vi nog i absoluta framkant gällande träning vilken är en förutsättning för oss att lyckas.

Vad tror du om säsongen för laget?
– Vi har en enormt spännande säsong framför oss eftersom det är omöjligt att tippa placeringar, förutom topp 4 i dagsläget. Vi ska fokusera på laget och vårt egna spel, där kan vi alltid utvecklas vidare. Vi vill hela tiden framåt, även om man måste vara väldigt smart i hur man resonerar kring potentiell utveckling.

Vi har tappat några rutinerade spelare men fått in yngre killar i Pontus Nordenfors och Johannes Camilton. Hur ser du på det?
– Givetvis så är det alltid tråkigt när spelare försvinner, speciellt eftersom vi är ett så tight gäng. Men jag tror jättemycket på dom spelarna vi får in, det är unga och hungriga killar som kommer få chansen att visa vad dom går för i ett sammansvetsat gäng. Det kommer bli skitbra!

Hur ser du dig själv som lagkapten i Tellus, vad är din roll och hur agerar du som kapten i laget. Vad är dina styrkor enligt dig som lagkapten?
– Svårt att bedöma sig själv utifrån föregående säsong men jag är väldigt öppen och trygg i mig själv samt att jag är alltid väldigt drivande, både på och utanför isen. Samtidigt så handlar det mycket om att göra rätt saker och skapa förtroende inom gruppen. Vi är ett fantastiskt gäng och jag hoppas att jag kan hjälpa människor växa både på och utanför isen. Lite hybris kanske men det tar jag gärna!

 

Tack för pratstunden Martin, vi önskar dig en trevlig sommar och vi håller alla Tellustummar för att vi får se dig på isen till hösten hel och redo igen.
//Redaktionen