Larssons återkomst

"Det är enligt mig en bättre spelare vi får tillbaka nu också efter 3 år i Hammarby med matcher från  Svenska cupen, World Cup och slutspel på meritlistan."

“Larry” var med på Tellus resa från division 1 till elitserien under sju säsonger mellan 2011 och 2018. Efter den framgångsrika säsongen 2017/2018 uppmärksammades hans färdigheter av Hammarbys dåvarande tränare Stefan Karlsson, sedan följde tre säsonger i den grönvita tröjan. Nu är dock kontraktet påskrivet och Fredrik Larsson blir återigen en Telluslirare i vinter.

En allroundspelare av rang som i Tellus främst är ihågkommen som en ytterhalv med dödlig passningsklubba har mestadels använts som back och libero under åren i Hammarby. När han nu återvänder till Tellus för att än en gång dra på sig tröja nummer 11 är det alltså med ytterligare strängar på sin lyra och hans mångsidighet kommer nog komma väl till pass för Micke Björks lagbygge till säsongen.

33-årige Fredrik har under sin bandykarriär hunnit representera Härnösands AIK, Djurgårdens IF och Helenelunds IK  utöver Tellus och Hammarby. Liksom för Krigh, Krantz, Wikman och Björklund är moderklubben Bollnäs GIF.

– Med Fredrik får vi i Tellus in en skolad ytterhalv där vi vet precis vad vi får. Han har spelat hos oss i många år tidigare och gjort det bra. Vi får in en stabil bandyspelare med massor av rutin, är en passningsskicklig ytterhalv, bra i defensiven och kan bryta mönster i offensiven vid behov. Det är enligt mig en bättre spelare vi får tillbaka nu också efter 3 år i Hammarby med matcher från  Svenska cupen, World Cup och slutspel på meritlistan. Fredrik är även viktig med sitt ledarskap och sätt att ta hand om yngre spelare vilket vi alltid värdesätter otroligt högt, i synnerhet nu när vi har många yngre spelare i träningstruppen. Detta är precis det vi har letat efter, säger sportchef Patrik Järmens.

Fredrik Larssons tidigare statistik i Tellus:
7 säsonger (5 i allsvenskan, 2 i elitserien)
Totalt 168 serie- och kvalmatcher.

Vi hälsar “Larry” varmt välkommen tillbaka hem till oss i Tellus.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.