Matchreferat från helgens “lilla galaxderby”

Den första matchen av två i Svenska Cupen Juniorelit ägde rum i helgen, med Sirius J19 som motståndare.

Med enbart en tidigare match tillsammans och förväntat tufft motstånd åker de till Recover-hallen. Fokuset för matchen var att vara samlade hemåt och göra det svårt för Sirius.

Första halvlek fungerar planen till en början bra. Killarna börjar med att visa sin förmåga till offensiva omställningar när man tidigt i halvleken lyckas skapa en straff på en kontring och kan sätta dit 0-1. I första halvlekens slutminuter drabbas Tellus dock av två utvisningar och Sirius kan göra 2-1 och 3-1.

– I andra halvlek  är vi för passiva i våra anfall, samtidigt som Sirius får några enkla mål och därmed en trygg ledning, säger lagledare Patrik Blomendal.

Tellus känner dock att allt hopp inte är förlorat i och med reduceringar till 4-2 och 6-3, men trots det rinner slutresultatet till slut iväg till 8-3 till de blåsvartas fördel.

– I den 75:e spelminuten tar vi timeout och lyckas återigen täta till vårt spel och håller laget på rätt sida om motståndarna. Jag tycker att vi slutför matchen på ett bra sätt, säger Patrik Blomendal. Han fortsätter med att summera matchen och det nyformerade laget:

– Överlag genomför vi matchen på att bra och oberoende av slutresultatet ser framtiden ljus ut. Vårt J19 visar att vi trots den korta tiden tillsammans både kan, vill och kommer att bjuda på mycket vilja samt fint spel under kommande säsong. Sirius har ett bra, kompetent och samspelt lag, men vi hanterar situationen bra och stör Sirius ordentligt. Framtiden ser lovande ut och visar att det kommer bli jobbigt att möta oss.

Den 2:a oktober är det dags för nästa drabbning i Svenska Cupen juniorelit, då SAIK J19 kommer på besök till Gubbängen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.