Mer Marcus Magnusson!

"Kommer han till skott ofta så kommer det betyda att motståndarmålvakterna får jobba hårt mot oss"

27-årige Marcus Magnusson kommer även han att spela vidare i Tellus kommande säsong. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Smålänningen anslöt från moderklubben Nässjö för 2 säsonger sedan, när vi var nere och vände i allsvenskan. Där öste han in mål direkt från start och var noterad för 18 stycken redan i december. Det var fler än någon annan mäktat med på säsongens 15 första matcher och Macke såg ut att kunna gå mot en skytteligaseger. De drömmarna grusades dock när en otäck kollision mot den tidigare klubben Nässjö trasade sönder anfallarens knä. Den otäcka skadan innebar slutet för säsongen 2019/2020 och en lång rehab följde.

Rehaben fortsatte över försäsongen 2020/2021 och när “Macke” äntligen var tillbaka i spel var det ändå inte under optimala förutsättningar. Trots det blev det mål i debuten, när han avlossade en 30-meterskanon mot VSK i öppningsmatchen. Men även denna säsong stördes av en ny skada och slutfacitet på 6 gjorda mål är svårt att vara nöjd med. Även om vi har sett glimtarna så tror vi ändå att det finns mycket mer att hämta. Nu ser vi fram emot en riktigt topptränad Marcus Magnusson som säkerligen vill visa Bandysverige och elitserien vad han kan göra.

– Med “Macke” i laget har vi en naturlig forward som går i djupled, är ständigt ett hot för motståndarnas backlinje. En spelartyp som vi inte har riktigt i truppen i övrigt. Sedan har “Macke” även bra fart på rören och framförallt ett riktigt vasst vänsterskott som vi hoppas få se mycket av i vinter. Kommer han till skott ofta så kommer det betyda att motståndarmålvakterna får jobba hårt mot oss, säger sportchef Patrik Järmens.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.