Nytt kontrakt säkrat

Det blir elitserien även nästa säsong 18/19 för Tellus bandy.
Detta efter att man till dags datum tagit 16 poäng. Då är det en match kvar att spela (Sirius borta).
Många experter hade innan säsongen Tellus som laget tillsammans med Motala som skulle kriga om att undvika den sista platsen i tabellen. och direktnedflyttning. Nu blev det inte så och laget har gjort en fantastisk säsong och utvecklats mycket individuellt och i spelet denna säsong vilket gjort att man hamnat där man gör. Man har visat att det finns ett spel att hota de flesta lagen i serien. Anmärkningsvärt är att man inte vunnit på hemmaplan ännu under sina två säsonger i elitserien. Här finns lite att jobba på inför nästa säsong med rutiner etc. Att göra Zinken till en hemmaborg och enklare poäng. 

Med en omgång kvar är det redan klart att man har minst tre lag bakom sig i tabellen. Man kommer att sluta 10 eller 11 i tabellen, beror på utgången mot Sirius på Tisdag.

Fredagens match mot Motala blev en nagelbitare för Tellus fansen. Det handlade inte längre om prestation i denna matchen utan det var resultat som gällde och en poäng skulle räcka för att undvika kvalspel, det märktes på matchbilden då det var en viktig match även för Motala.
De första 20 minutrarna av matchen så var det stort bollinnehav av Tellus men man fick inte in bollen och Motala började äta sig in lite i matchen.

Tobias Björklund gav Tellus ledningen på en högerhörna och fullt rättvist då det kändes ganska kontrollerat.
Men Viktor Spångberg kvitterar med ett vänsterskott i taket i halvlekens sista minut.

I andra halvlek byts det chanser fram och tillbaka. Tellus har många halvchanser och Jonas Enander skapar flera lägen utan att få dit bollen, Fischer har ett bra läge på en fantastisk passning från Persson och laget några lägen till utan att bollen vill in.

Matchen var inte ful men trots det har Tellus 40 minuter i utvisningsbåset och Motala 0.
Snackisen efteråt var nog alla straffar och icke straffar. Jonas Enander skulle haft en i första halvlek då han mejades ner i straffområdet men domaren friade av någon anledning.

I andra får Motala sin första straff och Markus Karlsson gör som han gjort tidigare, han limmar straffen vid stolpen. En fantastisk räddning!
Istället tar Tellus sedan ledningen på straff genom Tobbe Björklund igen.
Motala får en till straff som kändes mycket tveksam men vår superkeeper Markus räddar även denna.
Strax efter är en situation till för Motala som känns klarare för straff men den tar inte domarna, säkerligen beroende på att även de kände att minst en av de straffar de redan gett Motala var tveksamma, den sista framförallt.

Kvitteringen kommer dock istället i ordinarie matchtids sista minut på en riktig kanon på hörna i nättaket.
De sista minutrarna av matchen är det fullt kaos i Tellus straffområde då Motala lastar in allt folk de har och lyfter in bollar till höger och vänster. Det viftas och slås på allt känns det som och Tellus lyckas freda sitt mål och matchen slutar 2-2.
Ett resultat som räckte för Tellus för att undvika kvalspel. Mycket starkt!

Motala är en pigg nykomling och har flera killar med bra fart i laget.
Dagens resultat känns fullt rättvist, ser vi till skapade chanser så har nog Tellus fler chanser är Motala men Motala hade klarare lägen på de situationer de skapade.

Till matchens lirare måste man lyfta fram Markus Karlsson i målet. Han tar två stycken straffar och gör en läcker frilägesräddning i andra halvlek när Motala anfallaren försöker dra honom men Markus läser sönder honom och är redan vid stolpen vid dragningen och täcker bort all yta att lägga in bollen på. När det gäller som mest skall man kliva fram och det gjorde Markus denna kväll och var en matchvinnare till den poäng som behövdes.

Detta har varit en styrka Tellus haft i år, två jämna och bra målvakter i Markus och Rasmus som båda haft en hög nivå och sporrat varandra. Det som varit viktigt när vi fyllt tomrummet efter Kimmo var att dessa båda unga killar skulle kliva fram och det har de verkligen gjort. Hög lägsta nivå på båda killarna som båda känns mkt trygga och räddar det som skall räddas. Riktigt kul att se och följa dessa killar framöver.

Det har varit en otrolig anspänning och laddning inför Kalix och Motala i de sista två omgångarna.
Nu skall laget försöka kraftsamla till sista matchen mot Sirius, en match som betyder mycket för Sirius som vill säkra sitt kontrakt på egen hand. För Tellus gäller det hedern samt att hamna före Sirius i tabellen.

Känns surt att det inte är 8/dels finaler redan denna säsongen, ett möte mot Bollnäs eller Vänersborg hade varit läckert att ge sig in i nu på slutet av säsongen.
Känns även lite trist att säsongen är slut den 13:e Februari när vädret är som bäst för bandy utomhus, men så är det och vi gläds naturligtvis åt att vi är klara redan nu. Vem hade trott det?
En fantastisk säsong som spelare och ledare i Tellus bandy genomfört. 

En längre summering av säsongen kommer längre fram.
Nu laddar vi för en bra avslutning på studenternas.

Foto: Kenta Jönsson