Premiären avklarad, skräll nära igen i Lisch

Tellus reste till Lidköping för match mot Villa. Fredagskväll, drygt 3000 åskådare, ett Villa som precis vunnit World cup i Sandviken. Allt var väl egentligen upplagt för Villa fest...

Nu blev det inte riktigt som Villa och deras fans tänkt sig till en början. Att matchbilden skulle bli som den blev hade de flesta nog räknat med, men tror att de räknade med att Tellus inte skulle stå emot så länge som de faktiskt gjorde.

Tempot var direkt från början ganska högt, Villa med sitt fantastiska passningsspel förde matchen men under första halvlek så hade Tellus en hel del boll och hade bl. a 4-1 i antalet hörnor.
Och på just en hörna blev det helt knäpptyst i arenan när Johannes Camilton bombade in en vänsterhörna i nättaket.

Tellus var mycket kompakta, gjorde det trångt för Villa i mitten som vände hem, värderade och kom inte till några supervassa avslut.

Ställning halvtid var således 0-1 till Tellus.
Känslan i halvtid var nog hos många att kan detta verkligen hända igen.

I Andra halvlek börjar Villa lite mer bestämt och sätter fart på bollen lite snabbare. Börjar skapa lite halvchanser och närmar sig en reducering.

Nu börjar Tellus dra på sig utvisningar vilket man undvek i första halvlek, samt backen Mattias Karlsson klev av skadad tidigt i andra halvlek vilket var ett avbräck naturligtvis. Det var nog mycket orken som gjorde att man inte kunde stå upp högre i banan. Att man totalt hade 3 ispass på stor plan under försäsongen och nött på rink, med mindre spelplan och ingen träning på offensiven och vad man skall göra för att få fast bollen. Man sjönk djupare och djupare i banan.
Villa började skjuta från distans men Markus Karlsson var obeveklig än så länge.

När 61 min passerat klarade inte Tellus att stå emot längre.
En fantastisk individuell prestation av Jesper Eriksson med en passning som skar rakt igenom Tellus till David Karlsson och i friläge kvitterade han till 1-1.

Strax därefter skapar Johan Esplund på egen hand kanske matchens bästa chans och läckraste uppvisning där han går igenom flera Tellusspelare och hamnar i friläge med Markus Karlsson, drar honom och skall lägga in bollen men då är Markus tillbaka i position och räddar. En fantastisk räddning!

I den 68 minuten fick Villa straff efter att Johan Esplund gjordes ner.
Exekutor David Karlsson, bollen i mål efter att målvakts Markus varit på den.

Sedan spiken i kistan i den 71 minuten. Denna gång Löfstedt som serverar Esplund i fritt läge och 3-1 således på tavlan.

Villa spelade sedan av tiden, Tellus orkade inte kraftsamla för att göra en riktig attack. Man hade dock några halvlägen i straffområdet men denna gång lyckades man inte bärga någon poäng i Lidköping. Men det var inte långt borta denna gång heller.

I Tellus skall hela laget lyftas fram, men det var en kille som stod ut från mängden i Tellus. Markus Karlsson i målet måste nämnas, gör en helgjuten insats som vanligt. Tar det han skall ta och lite till. Hur trygg och lugn som helst i buren. Markus tillsammans med Johan Esplund i Villa var banans klart bästa aktörer. Det är värt entrepengen bara att få se Esplund i aktion när han har det spelhumöret han hade i fredags.

Rätt anmärkningsvärt att Tellus klarar av att göra en sådan här insats trots en försäsong med knappt någon träning på stor plan samt ett skadeläge som varit mycket besvärande.
Nu spelade både Jesper Norrman (3:e ispasset) sedan förra säsongen och Martin Krigh. Båda dessa är inte fysiskt redo egentligen men båda hade fått klartecken av läkare att spela så att de medverkade nu kommer laget ha igen längre fram då deras process mot bättre fysisk status påskyndas med speltid.

Det är bara att lyfta på hatten för Tellus insats, det lagarbete som görs är helt enormt. Fortsätter man jobba som i fredags i andra matcher så kommer man vara mycket svårslagen. Och med träning på stor bana som förhoppningsvis kan påbörjas i nästa vecka innan hemmapremiären mot Broberg så kan det offensiva spelet utvecklas och fasta situationer etc. börja slipas.

Extra kul att se alla debutanter i Tellus dressen både ta för sig samt bidra till laget med hårt jobb över hela banan. Nyförvärvet Johannes Camilton fick även göra sitt första elitseriemål, men garanterat inte det sista.

Nu laddar vi om inför i morgon då Sirius står för motståndet på Studenternas i Uppsala. Ett ödmjukt Tellus då och Sirius kommer att få slita hårt.