Rättvik borta i premiären

Idag drar det igång

Ni vet väl att ni kan se matchen live, matchstart 14.45 från Rättvik arena:
Rättvik – Tellus live video

Läget i laget
Går lite sjukstuga i laget och tveksamheter för Martin Deacon och Fredrik Hansson. Sedan tidigare är  Filip Skoglund, Niklas Rönnkvist och Fredrik Rubin borta i denna matchen.

Tellus har blandat och gett på försäsongen, höga toppar och några djupa dalar. Det har testats en hel del positioner och ett helt nytt spel till vintern.
Men nu vet man vad som gäller och vad som skall justeras och förädlas. Nu börjar serien och försäsong är en helt annan sak.
Där har det laborerats en del och i genrepet spelade man med en fyrbackslinje, spännande att se vad man kommer med i premiären…..

Rättvik –  Siljanslaget
Rättvik är ett lag som naturligtvis drar stor nytta i upptakten av serien genom att de har en hall att träna i.
De ligger någon månad före Tellus i den bemärkelsen och det får man ha i åtanke och respekt för när man ställs mot hallagen i början av serien. De spelar ett större spel, har bättre tajmning i det mesta samt har kunnat nöta på fasta situationer etc.

Rättvik spelar med fart, försöker ofta sätta press på lag som kommer till hallen och är även snabba i sina omställningar. De söker både djupledsspel på snabba anfallare men även att gå runt vid sargerna och söka hörnor och inspel.
Laget leds på planen av rutinerade poänggöraren Rasmus Plan. Sedan finns det en hel del spännande unga spelare bakom honom. Dock är det inga enskilda spelare som sticker ut, utan det är laget Rättvik som Tellus skall brotta ner idag.

Summering
Även om Tellus ligger lite efter med träning på stor plan så finns det fördelar med det också, man har fortsatt köra hård fysträning ända fram till seriestart och viljan/inställningen till vinst är mycket stor hos Tellus. Det är en mycket viktig parameter.

Tellus vet vad som gäller, idag handlar det inte om det lag som spelar den finaste bandyn. Idag handlar det om att göra jobbet. Det är en premiär borta mot ett svårspelat lag. De som har bäst inställning och följer sin plan bäst vinner matchen.
90 minuter hårt slit, undvika misstag och ha stort tålamod. Gör Tellus detta och prioriterar sin defensiv så kommer målen också framåt, de styrkorna finns i laget.

Nu laddar vi för 90 minuter premiärkamp i Rättvik.

No Comments

Post A Comment