Tobbe het igen

Seger mot Start (Ryssland) 8-7

Då var träningsmatch nummer två avklarad för Tellus. Efter förra helgens vinst mot Tillberga med 6-0 följde man upp med att vinna mot Start med 8-7 under söndagskvällen, vilket innebär Tellus första seger mot ryskt motstånd.

Ett Tellus som har bra konkurrens på många positioner i vinter vilket kommer att vara viktigt då skador/sjukdomar kommer vara ett stående inslag under en elitseriesäsong för alla lag. Det visade sig mot Start då  Jesper Norrman, Markus Enander, Elias Engholm, Markus Karlsson, Rasmus Eriksson, Martin Krigh och Martin Deacon saknades p.g.a skador/sjukdom. Men detta ger mer speltid och möjligheter för andra att kliva fram och så kändes det mot Start. Många av de nya killarna tog för sig direkt och framförallt så är det lagarbetet som redan känns att man ”jackat” i från där vi avslutade ifjol och alla de nya har redan förstått vad Tellus handlar om.

Vi drar inga stora växlar alls över resultaten och Start som legat i hårdträning och hade flera matcher i benen men att göra 8 mål framåt känns riktigt positivt och det är återigen anfallarna som levererar mål vilket är viktigt. Sju av åtta mål kom från anfallarna igår. Det bygger vi vidare på och bakom dem ligger flera killar med bra självförtroende i år som besitter bra passningsklubbor och det är en nyckel i år med snabbar och mer passningsspel inom laget.

Men resultatet är ganska oviktigt, dock bra för självförtroendet naturligtvis. Men framförallt var det det hårda jobbet som alla i laget genomförde med börjar från våra anfallare vilket är grunden till mycket i vinter.

Målskyttar:
Rasmus Hård 3, Johannes Camilton 2, Tobias Björklund 2,  Filip Skoglund 1.
Kul att nyförvärven Fredrik Rubin, Philip Åström och Filip Fröjd också noterades för poäng.

Nästa helg blir det tuffare motstånd med match mot VSK på lördag och Motala på söndag.