Seriepremiär i antågande

Då är det dags för en efterlängtad seriepremiär i Elitserien som är mer oviss än på länge. Några tydliga topplag men även ett segment i serien på undre halvan där det känns som att alla kan slå varandra.

Vilket lag som åker direkt ur, vilka får kvalspela etc. är omöjligt att sia om denna säsong.
En sak är i alla fall säker att vi i Tellus inte skall ramla ur elitserien, det kommer vi kämpa med näbbar och klor för att undvika. Vi är i elitserien för att stanna och bli ett stabilt lag.

Den resan har redan börjat och vi tog stora steg förra säsongen jämfört med den första i elitserien.
Det kommer bli intressant att följa detta unga Tellus i vinter.
Några rutinerade killar har tackat för sig, men samtidigt har det kommit in ett gäng unga killar med stor hunger och utvecklingspotential. Vi har en bra mix i laget och som alltid den gamla klyschan att laget är större än jaget. Men där befinner vi oss och från spelare längst fram till målvakt är det hårt jobb som gäller tillsammans. Gör vi det kommer det vara tufft att möte Tellus i vinter.

Nu stundar en härlig premiär i Lidköping där Villa står för motståndet.
Ett Villa som nyligen vann World Cup i Sandviken. Ett Villa som redan ifjol var ett mycket bra lag, men som i år kryddat det ytterligare med Johan Löfstedt och Joakim Andersson från Vetlanda.
På papperet det absolut bästa laget i elitserien denna säsong. Ett Villa som bör vinna grundserien, springa igenom den för att börja sikta in sig på studenternas till våren.
Men, det skall ju göras på planen också och vi minns vad som hände i Lidköping förra säsongen. Det är nog många av killarna i laget som har bra bilder därifrån en fredagskväll precis som den stundande premiären ikväll.

Men realistiskt skall detta vara en övermäktig utmaning. Villa i deras hemmaborg, premiär,  fredagskväll och nästan utsålt.

Men Tellus viker aldrig ner sig och det kommer man inte göra ikväll heller. Men resultatet är inte det viktigaste i denna fajten utan på sätten laget genomför sin matchplan. Det har man med sig inför fortsättningen. Man kan bara göra sitt bästa och det skall vi göra.

Läget i laget inför match:
Det har varit en försäsong med 5 vinster och 2 förluster.
Hela ok resultatmässigt men en del att önska spelmässigt. Offensivt har man varit effektiv med defensivt finns det lite att justera och alla är medvetna om detta så vi hoppas på tätare defensiv nu när serien drar igång.

Försäsongen har varit allmänt tuff för laget med ett skadeläge som inte upplevts tidigare säsonger och 4-6 spelare från startelvan har saknats i varje träningsmatch så det har varit svårt att spela ihop laget som man önskat, men samtidigt har det gett möjligheter och speltid till hela truppen att visa upp sig. Det kommer laget att ha nytta av längre fram i serien.
Till kvällens match är det ett helt gäng som kommer att testas på isuppvärmningen och beslut om spel kommer att tas efter det.
Men mycket glädjande är att Jesper Norrman i veckan har gjort ispremiär efter sin handledsoperation och har fått klartecken av läkare att köra för fullt.

 

Snart är det dags för hemmapremiär mot Broberg.
Ni har väl redan säkrat ert säsongskort eller bokat in den matchen?

Säsongskortet
Köp säsongskortet nu

Biljett mot Broberg
Köp matchbiljett