Seriepremiären närmar sig – läget i Tellus

Nu drar det igång på allvar

En ny spännande säsong i analkande. 

För Tellus är det lite nya tag denna säsong. En spännande allsvenska att se fram mot, nya motståndare som man inte vet så mycket om. Kanske inte lika utstuderat och strukturerat försvarsspel i alla lag utan lite mer rock’n roll i många matcher.
Och framförallt mer ovisst gällande resultat.
Det är väl egentligen bara Falun och Gripen som på förhand som känns som klara favoriter till toppen med starka nyförvärv och uttalad ambition om att gå upp. Övriga lag som blandar sig i toppstrid samt vilka som kan ramla ur känns mycket ovisst vilket gör det än mer motiverande och spännande.

Det har varit en försäsong som kantats av mycket strul med ismöjligheter och endast ett fåtal pass är gjorda på stor plan.
Mestadels 21.30 tider i ishall, men dessa killar är vana och påverkas inte av det nämnvärt.
Sedan har skadorna haglat under försäsongen och samma lag har inte ställts på isen vid något tillfälle.
Men även där börjar det ljusna nu, endast Skoglund och Rönnqvist är borta samt Rubin avstängd.

Tellus upplaga 19/20 känns intressant på papperet och flera spännande spelare som vill bidra har anslutit. Killar som förstår vad det handlar om. En match pågår i 90 minuter och vi gör det alltid tillsammans. Samt att det har tillkommit 2 nya tränare som kommer in med ny energi till laget.

En tydlig målsättning för säsongen är att spela en attraktiv bandy men vara noggrann och inte för den delen ta risker över hela banan.
När vi går för det då bestämmer vi oss och inga tveksamheter.
Det kommer med stor sannolikhet att bli en hel del fler mål framåt denna vinter, med ett lite modernare offensivt spel samt några nya pusselbitar som anslutit till laget.

Stommen av spelare med stort ”tellushjärta” är kvar på planen i vinter, så får vi bara ihop alla bitar kan vi slå alla lag.

Tellus 19/20 siktar på att vara med på övre halvan i serien och vara ett av de lagen som är med och krigar om topp 3 placeringarna till våren som innebär minst kvalspel


Spelare som lämnat:

Elias Engholm – AIK Bandy
Anders Persson – Motala Bandy
Mattias Karlsson – Slutar
Markus Enander – LAIK
Jesper Norrman – Frillesås
Philip Åström – Hammarby


Spelare som anslutit:

Markus Magnusson – Nässjö
Renodlad anfallare med bra avslut. Jobbar stenhårt i defensiven och kommer allt som oftast till avslut. Även bra på fasta situationer. Kommer att leverera en hel del mål. Lyser lagspelare om honom.

Filip Lydén 
– Gripen
Kommer att jobba på mittfältet. Kan spela både som släpande till anfallarna men även lite längre ner i banan som bollhållare. Dock är hans offensiva kraft något som kommer att synas och behövas. En pådrivare på planen.

Niklas Rönnqvist
 – Borlänge
Historik av back och mittfältare. Bra skridskoåkare, placeringssäker och en lagspelare som kommer att vara användningsbar på många sätt i vinter. Fysiskt spelare som gör sin roll på planen.

Lucas Blom 
Comeback
Comeback efter ett år av sandbandy! Användbar på flera positioner, laglojal och med ett fruktat skott som flera elitseriemålvakter fick känna på senast det begav sig.

Mikael Jacobsson 
– Comeback
Comeback efter några år inom ishockeyn, spännande spelartyp som kan göra sin motståndare men även en tvåvägsspelare som inser att bollen går fortare genom passningar än att åka. Kommer framförallt operera på mittfältet. Blir spännande att följa hans utveckling i vinter.

Jakob Knutsson 
– Vetlanda
Mycket intressant målvakt som är väl skolad. Redo nu att kliva in i seniorbandyn på allvar och ge våra anfallare några blixtrande bollar att jobba med från hans kastarm som är mycket bra.

Lars Nykvist 
– Gustavsberg
Skolad ytterhalv som anslöt under hösten. Har spelat i Örebro och Gustavsberg. En mycket bolltrygg spelare med bra passningsklubba och som vet när man skall värdera och hålla bollen inom laget. En spelartyp som Tellus saknat lite med stor omsättning på ytterhalvor de senaste säsongerna.

Bill Säfström 
– Djurgården (U-21)
Utvecklingsavtal med Djurgården. Bill har Spånga Bromsten som moderklubb men varit på bandygymnasiet i Edsbyn de senaste säsongerna. Går som U-21 spelare och kommer att vara med en del på framförallt mittfältet. Spännande ung kille som förhoppningsvis kommer att få en stor roll i Djurgården också med mycket istid och stor utvecklingspotential med det.

Fredrik Hansson 
– AIK
Kan spela på de flesta positioner. Bollskicklig, rutinerad och har en fin passningsklubba. Kom in sent i truppen men har redan gjort sig hemmastad och visat i matcherna på slutet att han vill vara med på allvar och kriga.

Axel Århammar – Helenelund (Junior)
Utvecklingsavtal med Helenelund. Axel är junior och kommer att spela mestadels med Helenelund i vinter men vara med regelbundet och känna på träningar och en del matcher med Tellus. En spännande ung kille för framtiden med bra fart på rören och rätt inställning.


Nya tränarstab:

Jonas Lindqvist – Ny
Som spelare rutin från elitserien och allsvenskan. Fostrad i Ljusdal och sedan spelat i Tillberga och Gustavsberg.
Som tränare varit verksam i Gustavsberg och AIK dam.
Kommer in med ny energi, rak och tydlig. Har en klar uppfattning om vad vi skall göra i vinter. Står för mycket av det övergripande och ger mkt energi.

Rickard Kock – Ny
Lång meritlista som spelare med Sandviken och Hammarby. Några SM guld i skåpet hemma. Fostrad i Selånger.
Som ledare verksam i Gustavsberg och AIK dam.
Rickard är en tänkare och studerar detaljer och hanterar mkt av de individuella prestationerna med spelarna. Vad som kan förbättras och justeras.

Stefan Larsson – 4:e säsongen
Lång meritlista även här som spelare. Flera säsonger i Broberg men framförallt som libero i Helenelund under många år.
Tränare i Helenelund och Norrtelje.
Driver på killarna under träning och match. Lugn och sansad men precis som killarna lyfter fram tävlingsmomentet när det är dags. Ger mycket energi.

Tellus har i år en trojka som kompletterar varandra mycket bra i arbetsfördelning och personligheter. Känns som de har något spännande på gång tillsammans och de förespråkar en offensiv bandy där alla vet sina roller och varför vi gör vissa saker. Det kommer ta tid att bygga framgång, men resultaten kommer ju mer laget får träna ihop och följa deras plan som alla tycker känns mycket spännande. Och från nästa vecka är även vi och tränar på stor plan, vilket blir ett lyft för laget. Men först skall Rättvik mötas i en svår premiär.

No Comments

Post A Comment