Sista försäsongsmatchen

"Vi börjar hitta rollerna i laget och ett eget spel"

Nu är det mindre än en vecka kvar tills elitserien drar igång. Idag avrundar vi försäsongen med en generalrepetition borta mot IFK Rättvik.

Totalt har vi hunnit med 8 matcher. 5 vinster och 3 förluster. Formationsmässigt har det blivit en del förändringar. Knutsson och Korhonen har varvats i målet. Backlinjen har sett en rad olika konstellationer på grund av skador och sjukdomar. På halvorna har dock Heinhagen och Larsson varit spikade sedan dag ett. Krigh har petats ned på en defensiv mittfältsposition och har fått mängder av lovord av tränare Björk för sitt “gubbkloka spel”. Bredvid honom har vi för det mesta fått se Jacobsson ta en del offensiva räder som hela 5 gånger har slutat med mål. Marcus Wikman har fått flytta längre fram i banan. Och det har gett resultat. Hittills är han poängbäst med 4 mål och 8 assister. Längst fram i anfallstrion har Marcus Magnusson skrivit in sig med bestämhet. Målbäst med 8 baljor – varav ett avgjorde finalen i Skärås Cup på straff. Sedan en otäck smäll nere på Stinsen mot Nässjö i början av 2020 trasade sönder knäet har han haft svårt att hitta tillbaka till det spel som gjorde att han länge ledde allsvenskans skytteliga under vinnarsäsongen 19/20. Men nu känns det som om tiden äntligen är mogen för “Maggan” att visa elitserien vad han kan. Johan Hannegård med 5 mål och Tobias Björklund med 3 framspelningar och 2 nätrassel tar också plats i toppen av poängligan.

– Vi börjar hitta rollerna i laget och ett eget spel, säger sportchef Patrik Järmens. Fredrik Larsson med sin rutin har gett halvspelet en större trygghet. Vilket vi saknade ifjol. Sedan har Arvid Johanisson gjort det riktigt bra som libero med sitt enkla spel. Han har en bra skridskoåkning och är både fysiskt tuff och placeringssäker. Han har varit riktigt bra.

När elitserien äntligen drar igång har vi äran att inleda med två hemmamatcher back-to-back. I första omgången inviger vi Gubbängens nya bandyhall för elitseriepubliken när vi tar emot Vetlanda Bandyklubb klockan 19:00. Då har vi slagit på stort och väntar stor publiktillströmning. Vi passar även på att öppna vår nya VIP – “Pillis Hörna” – där det serveras pizza och enheter. På tisdag är det sedan dags för årets första Stockholmsderby när Hammarby Bandy kommer på besök. Senast vi möttes inför publik i elitserien kom det 5800 pers. I hallen ryms vi bara 1500, så det är bäst att skynda dig att köpa en biljett om du vill vara säker på att komma in.

Fredag 29/10, 19:00 – Premiärfesten! IK Tellus – Vetlanda BK
Tisdag 2/11, 19:30 – Derbyfesten! IK Tellus – Hammarby IF

Säsongskort hittar du här på hemsidan. På https://tellusbandy.ebiljett.nu/ kan du köpa både enkelbiljetter och VIP-paket.

Heja Tellus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.