Stark insats mot VSK trots förlust

Tellus föll med flaggan i topp mot VSK på zinken. Ett oavgjort resultat hade inte varit helt orättvist.

Vaktmästarna hade gjort ett bra jobb under hela natten. Isen var spelklar till 15.00 och isen höll att spela på i ca. 20 minuter i varje halvlek. Det är ungefär så bra det går att få det med rådande väderlek och spel utomhus tyvärr.
Det var ca. +10 grader och lätt blåst vid avslag.

Första halvlek var en jämn historia där dock VSK kändes lite starkare och tyngre och således gick till halvtidsvila med en ledning om 0 – 2. Men chanser fanns åt båda håll.

Till andra halvlek hade Tellus bestämt sig att man verkligen skulle ge VSK en match om poängen denna lördag och man åt sig ikapp i mitten av halvleken genom mål av Markus Enander och Rasmus Hård.
När endast minuter återstod av matchen avgjorde VSK med ett slumpmål som ofta tillkommer i slutet av halvlekarna med sämre is.

Detta var ett klart steg framåt igen, 2:a halvlek denna eftermiddag är nog den bästa halvleken som laget gjort i seriespelet så här långt.
Man kändes tyngre framåt, mer alternativ fanns och det skapades en hel del lägen.

Defensivt kändes det riktigt kompakt över hela banan. VSK fick gå runt på kanterna för att skapa något, i mitten var det stängt.
De fem i backlinjen gjorde en helgjuten insats igen. Extra kul att se Jesper Norrman tillbaka på allvar efter sin långa skadefrånvaro, redan nu ser man att han kommer att bidra på sin kant. Hans gamla klubb VSK hade fullt upp att hålla koll på honom. Även Markus Enander tillbaka efter skada ser stabil och trygg ut på andra kanten.
Viktigt nu med kontinuitet i laget vilket vi haft de sista två matcherna med samma lag på isen för första gången sedan förra säsongen.

I VSK var Simon Jansson klart bäst, han bemästrade isen när många andra hade stora problem.

Nu laddar vi på för Bollnäs i morgon på Sävstaås