Status på Krigh (OBS: starka bilder)

Här kommer en liten uppdaterad status gällande Martin Krigh och var han befann sig för en vecka sedan vid jultider då intervjun gjordes.
Det har hänt lite sedan dess och status på Martin kommer vi uppdatera er om mer framöver.

Hej Martin,

Hur mår du nu
-Tjena, idag mår jag faktiskt ganska bra. Man börjar långsamt komma tillbaka till någorlunda normal vardag nu vilket är skönt. Man blir väldigt uttråkad av att vara sängliggandes en längre tid..
Har dock fortfarande svår att släppa hur Hampus fuskade på grisen inför matchen mot Bajen, jag och Fille hade en riktigt fin boll som han blåste av, felaktigt.. ”Vad har hänt sedan skadan

Sedan skadan har jag besökt lite olika läkare för att få lite mer kött på benen inför operation. Träffade en riktigt bra ortoped veckan efter skadan och fick sedan operationstid där 12/12.Hur gick operationen
Operationen gick väldigt bra, otroligt bra bemötande av alla på sjukhuset och operationen tog drygt en timme. Fick även lite fina bilder ifrån en utav sjuksköterskorna som jag delat med mig till folk i min omgivning (fått blandad respons..)Att en hälsena släpper i fästet är ju inte helt ovanligt, men att den skärs av på mitten är väl inte lika vanligt antar jag. Är det så du uppfattade läkarna också?
Precis den informationen fick jag ifrån läkarna också. Jag åkte ju först upp på Södersjukhusets akutmottagning med ambulansen när skadan inträffade och dom hade inte sett något liknande förut. När jag sedan träffade andra läkare så fick jag väl lite samma respons, men ortopeden som utförde min operation hade sett liknande skador förut då det förekommer liknande skador inom konståkning. Det var också därför jag valde att operera mig hos just henne.Vad är läkarnas prognos
Prognosen för en trasig hälsena är 22 veckor tills man är fullt återhämtad. Förhoppningsvis så går det lite snabbare för mig eftersom jag har bra förutsättningar med min fysiska form, men även eftersom att det ändå är positivt att hälsenan har skurits av.

Sedan har en mindre nerv blivit skadad och det jag fick återberättat efter operationen var väl att en sån skada som jag råkade utför skall opereras akut för att undvika eventuellt ytterligare skador på nerver och liknande. I dagsläget så är det lite svårt att säga hur det påverkat i och med att jag har en gipsskena på foten och inte kan röra den. Kommer väl bli varse det när jag plockar bort gipset den 28/12. Men läkarnas förhoppning är att nerven skall läka av sig själv.
Hur mår din opererade häl(sena) just nu

Just nu så mår den bra så länge jag är någorlunda snäll mot den. Jag kan röra mig ganska bra och har även haft möjlighet att kunna köra en del styrketräning dom senaste dagarna, utan att det gjort alldeles för ont.Vad händer just nu? Tillbaka och jobbar? När kan du börja köra igång med träning igen? När blir du av med gipset och vad händer då?

Idag är jag faktiskt på jobbet och hoppar runt men jobbar mestadels hemifrån just nu. Har kunnat köra 2 styrkepass per vecka sedan skadan, vilket har funkat väldigt bra. Väldigt skönt att kunna hålla igång och köra lite överkropp, det har varit nyttigt för skallen! Gips och dom drygt 30 stygn ryker som sagt den 28/12 och efter det så kommer jag få en ortos som jag kommer ha på mig ett par veckor.Vad är prognosen från läkarnas sida med förloppet framöver
Det blir troligtvis ultraljud i samband med att jag tar av gips och plockar stygn. Då kommer läkarna kunna se hur hälsenan har läkt. Efter det så kommer jag sakta men säkert jobba med att belasta foten och påbörja rehab.Ser vi dig på isen till höstens träningsmatcher igen
Det hoppas jag verkligen, om man håller måttet när man är tillbaka!
Nej, men förhoppningsvis så kommer jag kunna starta en bra rehab inom kort och samtidigt fortsätta fokusera på styrketräning inom dom områden som är möjliga. Jag kommer inte ligga på latsidan direkt!Vad betyder det att Tellus har Team_P3 när skador som denna händer
Dels så har jag fått ett otroligt stöd av Team_P3 i form av vägledning och kontakter inför operationen. Dom har stöttat otroligt mycket och agerat bollplank hela vägen fram till operationsbordet. Sen har vi redan nu börjat diskutera rehab och möjliga sätt att jobba med lätt belastning med ändå få stor effekt, vilket kallas ocklusionsträning. Vad jag har förstått så ska det vara ganska smärtsamt men förhoppningvis så har det en bra effekt under perioden där jag inte kan jobba med hög belastning i form av vikt.Hur är det nu att stå på sidan och inte kunna vara med på isen
Det är blandade känslor. Dom matcher man sett från sida nu känner man en stor frustration över att man inte kan vara med och påverka något av det som händer på isen. Man vill så otroligt mycket men får inget utlopp för det. Men man måste försöka hitta sätt att kanalisera känslorna och kanske dra lärdom under tiden man står på sidan. Man ser ju spelet på ett helt annat sätt och förhoppningvis så kanske det är något som man kan ta med sig till nästa säsong.I vilken utsträckning kommer du vara med runt laget nu framöver
Jag kommer vara nere på samtliga träningar och köra mina egna pass. Sen får vi väl se lite grann hur jag kan vara med och bidra runt laget kring träningar och matcher i det långa loppet. Förhoppningvis hittar vi någon form av lösning där jag kanske kan bidra med något även under denna säsong. Jag hade ju lite abstinens när jag missade förra träningsveckan, man missade ju bland annat ett riktigt kanonskott från Fredrik Larsson under förra veckan, det lyckas ju han med en gång vartannat år så det är ju givetvis tråkigt att man inte fick uppleva..Klarar killarna nytt elitseriekontrakt utan dig på isen
Vi har något bra på gång och även om vi måste jobba stenhårt hela vägen så kommer vi klara det. Vi har gett oss själva bra förutsättningar för den andra halvan av säsongen och kan vi fortsätta på samma väg så kommer vi att ta poäng mot flera lag, det är jag helt säker på. Grabbarna lägger in så mycket energi och tid i detta så dom kommer inte ge sig lätt.

Vi håller alla tummarna för en snabb läkning för Martin och att allt går enligt planerna så han är frisk och laddad till nästa säsong.

Nedan bilderna som Martin pratade om tidigare. Varning för starka bilder, inget för den som är känslig för blod och sår…..Då avslutar ni artikeln här.Mot en snabb comeback….

//Redaktionen