Fröjd debuterade

Tellus föll med flaggan i topp trots tung start

Efter nya blytunga skador senast mot Bollnäs gjorde Tellus åter igen en riktigt bra laginsats när man var sånär att knipa poäng av Vänersborg.

Sedan tidigare var Filip Skoglund och Mattias Karlsson borta. I senaste matchen blev Anders Persson och Fredrik Rubin båda axelskadade och lämnade den matchen och var således borta ikväll. Prognos för dem båda är i dagsläget tyvärr inte så positiva och tiden får utvisa när de är tillbaka. Men trots dessa tunga besked under veckan så krigar Tellus vidare och är väldigt nära att få med sig poäng ikväll.

Man gör dock kanske säsongen sämsta halvlek i den första, underläge med 0-3 och slarvigt spel och det stämmer inte alls. Inte riktigt påkopplade kändes det som.
Men till andra halvlek kraftsamlar man och äter sig ikapp målmässigt och man tar över mer och mer. Skapar många lägen och kvitterar helt rättvist till 3-3 och känslan är att detta kommer svänga över nu och äntligen en välförtjänt poäng.
Men Viklund slalomåker nästan direkt efter in 3-4 som sedan blir slutresultatet.

En stor eloge till laget ikväll, man ger sig aldrig. Fortsätter man på den inslagna vägen så är det bara en tidsfråga innan det vänder och några poäng trillar in. Fila på noggrannhet i detaljer som frislag och hörnor där skärpan inte riktigt finns nu med fler skyttar, lite mer koncentration i inslag och skytte etc. Men samtidigt förståeligt med knappt någon träning än på stor is så dessa detaljer är inte inövade. Men lite högre skärpa på fasta är nog viktigt framöver då det är så tajt i matcherna. Då kan det vända till ett offensivt vapen istället. Bara att jobba vidare, hålla humöret uppe så blir det kul framöver.
Nu har laget en välbehövlig vila i 7 dagar för att kurera truppen och nöta vidare på stor is.

Kul idag att Camilton börjar skjuta in sig och gör 2 baljor och Hård hamnar i protokollet igen.
Unge Filip Fröjd (bilden ovan) fick göra sin elitseriedebut i Tellusdressen och gör det riktigt bra.
De båda juniorerna Philip Åström och Pontus Nordenfors fortsätter att slita hårt för laget och gör det bra igen och visar att vi är på rätt väg.

Dagens målskyttar:
Johannes Camilton 2
Rasmus Hård 1

Vi ses nästa fredag och laddar på för att ge Vetlanda en riktigt holmgång på Zinken.