Tre vinster av tre möjliga – första gången sedan 70-talet

Tellus herrar har gått obesegrade i grupp A efter vinster mot Stabaek (3-1), JPS Jyväskylä (0-2) och Tillberga Västerås (4-1).

Idag, lördag 2/10, har Tellus herrar spelat de sista två gruppspelsmatcherna i Skärås Cup 2021 i Västerås. Det slutade med två vinster. Ungefär samtidigt spelade Tellus J19 en Svenska Cupen Juniorelit-match, som även den slutade i vinst. Undertecknad anade historiens vingslag och var tvungen att dra iväg ett SMS till Roland Egnestam för att kontrollera om Tellus någonsin vunnit tre utav tre möjliga under en dag tidigare. Ja, det hade vi, förkunnade Egnestam snabbt. Men det var ett tag sedan. Närmare bestämt i slutet av 70-talet då det talangfulla juniorlaget med pojkar födda 1963 vann samma dag som även A-laget och B-laget lyckades göra det. Det historien dock inte förtäljer är huruvida någon av vinsterna den gången ledde till finalspel. För det gjorde de idag.

Tellus herrar har gått obesegrade i grupp A efter vinster mot Stabaek (3-1), JPS Jyväskylä (0-2) och Tillberga Västerås (4-1). Samtidigt gick Akilles segrande ur grupp B efter kryss mot Västanfors samt vinster mot norska Solberg och Ready. Imorgon stundar final de två emellan.

För J19:s del avgjorde dagens match gruppspelet i den juniorelitgrupp innehållandes Sirius, SAIK och Tellus. Sirius hade redan plockat hem segern efter dubbla segrar mot Tellus och SAIK förrförra helgen. Potten i dagens batalj var alltså gruppens andraplats.  Patrik Blomendal, lagledare J19 sammanfattar dagens insats:

– Killarna är laddade för matchen och vi förväntar oss tufft spel. Inledningen av matchen blir lite trevande från vår sida även om vi får en tidig hörna. I den 13:e spelminuten får SAIK en straff som går utanför och strax efter det kontrar vi in ett mål och efter detta tror vi på vårt lag och styr spelet resterande halvlek. Vi går till halvtidsvila med 2-0 men med bud på fler mål. Direkt i början av andra halvlek gör vi ett snabbt mål där SAIK är passiva i sitt spel. I spelminut 53 kvittera SAIK till 3-1 och därefter är det inget av laget som riktigt tar kommandot. SAIK begär timeout i spelminut 66 men det är vi som växer efter timeouten och äger spelet. SAIK orkar inte stå emot oss och resultatet rinner iväg. Överlag spelar vi ett samlats försvarsspel och när vi står på rätt sida är det svårt att passera oss. IK Tellus J19 symboliserar verkligen jordens lag för spelare med mycket lagkänsla.

 

Tellus – Stabaek (3-1)

Magnusson (ass Larsson)

Jacobsson (utan ass)

Wikman (ass Krigh)

 

JPS Jyväskylä – Tellus (0-2)

Wikblad (ass Wikman)

Björklund (ass Skoglund)

 

Tellus J19 – SAIK J19 (7-2)

Århammar (utan ass)

Andersson (ass Westin)

Sundell (utan ass)

Andersson (ass Tengblad)

Sundell (ass Wik)

Tillberg (ass Åkerfeldt)

Tengblad (utan ass)

 

Tellus – Tillberga (4-1)

Wikman (ass Norrman)

Hannegård (ass Wikman)

Magnusson (straff)

Magnusson (utan ass)

 

Morgondagens final mot Akilles spelas i ABB Arena Västerås klockan 13:30. Om du inte kan heja fram Tellus på plats går matchen även att se på Bandyplay.se. Heja Tellus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.