Välkommen till Tellus, Jere!

Finske Jere Korhonen, tidigare juniorlandslagsman från Kampparit, är klar för Tellus.

Det är nu klart att den finska målvakten Jere Korhonen från Kampparit kommer att spela bandy med Tellus i vinter. Han har under den gångna säsongen varit delaktig i de Kampparitlag som kom till kvartsfinal i bandyliigaslutspelet och i u21-laget som vann guld. Jere har även representerat Finlands juniorlandslag mellan 2016 och 2019 och blev utsedd till turneringens bästa målvakt när Finland vann brons i Arkhangelsk 2016.

I Jere får Tellus en flexibel och snabb målvakt med en blick för spelet och ett bra utkast. Han är skolad i Kampparits erkänt duktiga akademi som bland annat även fostrat Kimmo Kyllönen, Kalle Lempinen och Juho Liukkonen. Tellusbekante Kyllönen har varit, och är, en stor förebild och inspiration som sporrat Jere till att fortsätta kämpa och utvecklas i sitt målvaktsspel.

– Det känns grymt bra, eftersom det alltid har varit min dröm att spela i elitserien. Jag känner att Tellus blir en bra plats för mig att utvecklas och bli bättre samtidigt som jag kan hjälpa laget till framgångar. Självklart blir flytten till Stockholm en stor omställning. Framförallt för att det är en nästan 20 gånger större stad än Mikkeli, där jag bor nu. Men jag ser fram emot att komma till Stockholm och spela med Tellus. Och en annan stor utmaning blir såklart att lära mig prata svenska, säger Jere Korhonen.

Kontraktet är skrivet på två år och Jere ansluter till resten av truppen i augusti. Sedan följer en tuff kamp om förstaspaden i målet i vinter då Knutsson tog väldiga kliv i sin utveckling och etablerade sig som elitseriemålvakt under den gångna säsongen. Konkurrens föder dock utveckling och förhoppningen är att Jakob och Jere kan utmana och lära av varandra i vinter.

Tervetuloa, Jere!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.