Viktig match = då levererar Tellus

Kalix – Tellus 1-7
Kalix borta som för de flesta lag är en mycket svår bortamatch. Så var väl känslan för de runt laget och många man pratat med inför denna matchen, men killarna själva var lugna. De bestämde sig i ett spelarmöte efter Vetlanda matchen som var av modell sämre att nu är det 2 veckor av höjd nivå på träningarna av alla, samt att inställningen skall upp till slutet av serien. Ingen får falla ur.
Känns som de orden var med till Kalix då man ”körde” över hemmalaget. 12-4 i hörnor (dock inget hörnmål av Tellus men säger lite om matchbilden). Kalix hade knappt ett skott på mål förutom den hörna man satte.

En helgjuten insats, det var stängt bakåt och när man gick till anfall hade man många alternativ och skapade många chanser.

Känns som att tränarstaben hade rätt bra koll och scoutat av Kalix inför denna matchen. Fanns en tydliga ”game plan” och den följde alla spelare till 100%.

Detta var en mycket viktig seger för Tellus. Nu är det inte klart att laget undviker kvalspel men förutsättningarna har klart förbättrats och man har det helt i egna händer och på fredag mot Motala kan man säkra kontraktet för nästa säsong.

Vi pratar ofta försvarspel och bra insatser men viktigt att inte glömma våra anfallare i detta. Vilket jobb Jonen, Elias och Tobbe gör längs fram och sätter hela laget och jobbar över stora ytor i defensiven. Går inte att understryka tillräckligt hur viktigt detta är för hela laget och i synnerhet Tellus. Sedan alltid kul att de levererar poäng framåt och viktigt naturligtvis, men enormt viktigt för laget det jobb de gör och anfallare får inte alltid höra det…….
Sedan är det riktigt kul att vår junior Elias får göra 4 mål i en elitseriematch, det har nog inte hänt så många gånger att en junior levererat detta i högsta serien…..?

Men hela laget skall ha stor kred. tillsammans med tränarstaben ikväll. Ingen faller ur och alla levererar.

Nu suger vi lite på denna karamellen och smälter dessa intryck imorgon torsdag så gäller det att ladda upp energi igen på fredag för nästa viktiga match mot Motala hemma som förhoppningsvis blir den sista hemmamatchen denna säsong.

Kvällens målskyttar:
4 – Elias Engholm
2 – Jonas Enander
1 – Filip Skoglund