Vilken helg!

Under helgen spelade IK Tellus olika lag sex olika matcher - och vann allihopa. Som om inte det var nog så passade herrarna även på att plocka hem guldet i Skärås Cup.

I Skärås Cup i Västerås gjorde åtta nordiska lag upp. Förutom Tellus fanns allsvenska Västanfors och Tillberga med. Från Finland kom JPS och Akilles och från Norge Ready, Solberg och Stabaek. I klassisk bandyanda förelåg sedan ett tajt matchschema med förkortad speltid. Matcherna spelades i två gånger 30 minuter och gruppspelets tre matcher avklarades under fredagskvällen och lördagen. På söndagen väntade placeringsmatcher mellan de två lagen som slutat på 4, 3, 2 och 1:a plats i respektive grupp.

För Tellus del började “kampen om Norden” med en match mot norska Stabaek under fredagskvällen. Den vanns komfortabelt med 3-1. På lördagen följde sedan matcher mot JPS (2-0) och Tillberga (4-1). Placeringsamatchen om 1-2-plats på söndagen spelades mot de finska mästarna Akilles.

Det blir en jämn match. Akilles gör 0-1 i matchens första minut men Tellus klöser sig fast och tar sig tillbaka. 1-1 genom Hannegård (ass Wikman) och 2-1 från Jacobsson. Akilles kommer sedan tillbaka till 2-2 innan Magnusson slår in 3-2 på en fin snettinåtbakåtpassning från Norrman. Ställningen 3-2 står sig hela vägen fram till de sista spelminuterna då Akilles lyckas kvittera. På grund av den nedkortade matchtiden spelas dock ingen förlängning utan avgörandet ska komma direkt på sudden death i straffar.

Akilles lottas att börja och Denis Sedakov skrinnar fram till straffpunkten. Han sätter den lågt till höger och Tellus målvakt Jere Korhonen hinner dit med benskydden och räddar. Nu ligger allt i Tellus händer. Nässjösonen Marcus “Maggan” Magnusson är den som får den berömda “nicken” av tränare Björk.

Med ett tillslag som nästintill klyver ljudvallen sätter han den högt till vänster. I mål. Tellus är mästare i kampen om Norden och firandet kan börja.

Utöver herrlaget hann även P17 och J19 matcha under helgen. För J19:s del var det fråga om en avslutande batalj i Svenska Cupen Juniorelits gruppspel. Där lyckades grabbarna styra hem en imponerande 7-2-vinst mot SAIK och knipa andraplatsen bakom Sirius. Tyvärr är det endast gruppettorna som avancerar till slutspel, men för Tellus J19:s del var det ändå glada miner då man kunde känna sig nöjda med sin insats. P17 å sin sida spenderade söndagen i den nya ishallen på Backavallen i Katrineholm. Där gjorde de saken kort med Katrineholm skrev slutsiffrorna 2-9 i en match där hela Tellus verkar ha fått röra bollen – eller vad sägs om 9 olika poänggörare?

J19 efter vinsten mot SAIK

 

Tellus for future!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.