Wikblad inför Edsbyn borta

Ikväll är det nya, friska tag! Byn borta är kanske inte årets lättaste match på pappret, men vi har i alla fall med oss en spion.

Efter vecka utan matcher duggar bataljerna nu tätt. I onsdags var det SAIK hemma på Gubbis. Ikväll är det Edsbyn uppe i Hälsingland. På söndag Frillesås hela vägen borta på Sjöaremossen. Men att bandyn är en nomadisk tillvaro, det visste vi ju sedan tidigare så det är bara att njuta så länge det varar.

Onsdagen då? Nja, jo. ja. SAIK var ju ett par nummer för stora – även utan Berlin. Trots att Tellus hittar ett fint spel och kommer till ett par anfall och håller tätt i dryga 20 så blir det som det lätt blir mot de riktigt bra lagen. Det blir ett mål här. Men det ser spelmässigt bra ut. Och så blir det ett mål där. Tellus krigar vidare. Har några farliga skott som Othén får sträcka ut sig för att rädda. Och så ett mål till. Sen är det 0-3 till SAIK och det är en rätt tuff uppförsbacke att ha. Magnusson och Lydén hakar dock fast Tellus i matchen med varsina reduceringsmål. Sen gör Berling ett på hörna för SAIK. Wikman reducerar. Finns det kanske ett litet hopp för Tellus ändå? Nej, inte ikväll. Henriksen gör 3-5, Berling 3-6 och Jansson 3-7. Tack för den, vi ses igen i Göransson i Februari.

Ikväll är det nya, friska tag! Byn borta är kanske inte årets lättaste match på pappret, men vi har i alla fall med oss en spion. Filip Wikblad, 23 år och Edsbynbördig, har snubblat in i Tellus via Helenelunds IK i division 1. Vi hörde av oss till honom inför bortaresan hem till byn.

När man tittar på din sida på bandygrytan har det bara varit division 1-bandy efter juniortiden. Nu har du fyra elitseriematcher och två mål under bältet. Hur känns det?

Det känns otroligt roligt att få möjlighet att spela på den här nivån. Att även få göra några mål såhär tidigt stärker såklart den känslan och får en att hoppas att det kan ramla in några till framöver.

Din senaste tävlingsmatch var i kvaliet till bandyallsvenskan 18/19. Sen verkar det ha blivit ett år med frivillig bandyledighet innan du tvingades till det pga corona ifjol. Hur har omställningen till elitserien funkat?

Det är såklart en väldigt stor omställning då jag inte hade gjort någon elitseriematch tidigare. För varje match som ajg får spela så hamnar jag i nya situationer, där nivån på motståndet är betydligt högre, vilket får en att växa in i det mer och mer.

Wikblad. Det är ett namn man ser i målprotokollet rätt ofta. Men då med annat förnamn och i en annan klubb. Vad har du för koppling till Oscar Wikblad?

Jag och Oscar är kusiner. Vi har ju spelat en hel del matcher tillsammans under ungdomsåren, så att få stå på samma plan som honom i en elitseriematch kommer bli otroligt häftigt! Även fast det är med olika färger på tröjorna vi gör det.

Kommer familjen i Byn till matchen i blågult eller rödblått imorgon?

Haha, jag hoppas såklart att de flesta håller på blågult. Men vissa i släkten blir nog svårare att övertala än andra, då får jag nog nöja mig med om dom sträcker sig till att vara neutrala!

Lycka till!

Tack så mycket!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.